• Jeg ødela skulderen i kvartfinalen mot Stjernen. VM var egentlig aldri en mulighet. I ettertid burde jeg kanskje ikke spilt sluttspillet heller, men det var aldri et alternativ å gi seg. Det eneste jeg tenkte på var å vinne med Oilers, sier Tommy Kristiansen til Aftenbladet.

Den tøffe angriperen var kampens store spiller i den syvende og avgjørende NM-finalen. Med sine to scoringer var han en viktig bidragsyter til at byttå havnet i Stavanger for fjerde gang på rad etter en høydramatisk kamp som Oilers til slutt vant 4-2. - Jeg måtte bruke kortison og lokalbedøvelse for å døyve smertene. Jeg sov nesten ikke om natten, så vondt var det, forklarer Kristiansen om det han opplevde i ukene etter skaden.

Håper på VM neste år

Ifølge 25-åringen gikk fallet ut over et muskelfeste i skulderen. Dette skal være delvis avrevet. Kristiansen skal til en ny undersøkelse i Stavanger tirsdag. Der håper han på oppløftende nyheter.

  • Jeg har hatt problemer med skulderen før også, men denne gangen er signalene at jeg slipper operasjon. Det betyr mest sannsynlig at jeg kan begynne å trene igjen om noen uker. VM kom dessverre litt for fort. Hvis jeg hadde revet av muskelfestet helt i en kamp der, ville det vært en alvorlig skade som det ville tatt lang tid å komme tilbake fra. Det er bittert å gå glipp av det, men jeg håper på en ny sjanse neste år. Jeg har hatt en god dialog med landslagsledelsen de siste ukene og fått gode tilbakemeldinger derfra. Jeg er ganske sikker på at jeg hadde vært med om jeg hadde vært skadefri, men nå blir det å følge med fra sofaen i stedet, sier Kristiansen.

Både Henrik Solberg og Peter Lorentzen har takket nei til landslaget. Derfor var Mathias Trettenes og Kristian Forsberg de eneste Oilers-representantene i den norske VM-troppen som ble presentert mandag formiddag.

  • Forsberg er jo en spiller med internasjonalt snitt som vet hva det går i. At Mathias Trettenes kom med, var ekstremt gøy. Han er fremtiden til norsk landslagshockey. Jeg er sikker på at begge kommer til å gjøre det kjempebra, påpeker Tommy Kristiansen.

Ønsket i Sarpsborg

Når det gjelder hans egen fremtid på isen, er det fortsatt høyaktuelt å fortsette i Stavanger. 25-åringen har spilt i Oilers de to siste sesongene og vært en svært viktig mann i Petter Thoresens lag. Han forteller at han vil ta en avgjørelse i løpet av de neste ukene, men sier også at han foreløpig ikke har fått noen tilbud fra utlandet som frister.

  • Jeg vet at jeg kunne spilt på det øverste nivået i Sverige, for eksempel, men jeg reiser ikke dit for å bli fjerderekkespiller. Jeg vil ha en større rolle enn det, og foreløpig er det ingenting som frister veldig. Agenten min jobber for meg, men det er også veldig aktuelt å bli værende i Stavanger. Jeg trives godt og er blitt veldig glad i klubben og byen, sier Kristiansen – som også er sterkt ønsket i hjembyen Sarpsborg hvor han har feriert denne helgen.

  • Det har vært veldig mange henvendelser. Folk stopper meg på gata og ber meg om å komme hjem til Sparta. Det er så klart veldig hyggelig. Jeg satser på å ta et valg i løpet av de neste to ukene, avslutter han.