STAVANGER : Mandag ble det klart. Oilers-spiller Mathias Trettenes er tatt ut i den norske troppen til hockey-VM i Tsjekkia fra 1. – 17. mai. Dermed er 21-åringen fra Stavanger klar for sitt første, internasjonale seniormesterskap for Norge. Også Oilers-spiller Kristian Forsberg har fått klarsignal til VM.

— Jeg er veldig glad for å få være med på dette, og det er helt utrolig at det har gått så fort. I november var jeg bare glad for å få være med på en treningssamling, men etter hvert har jeg hatt som mål å slå fra meg når jeg har fått sjansen. Da er det sinnssykt kult å bli tatt ut til VM, sier Mathias Trettenes til Aftenbladet.

Får gode tilbakemeldinger

Han fikk A-landslagsdebuten sin mot Frankrike hjemme i DNB Arena så sent som 5. november i fjor, men forteller at det alltid har vært en drøm å spille et VM for Norge.

— Men det har vært litt fjernt, og jeg hadde aldri trodd at det skulle skje allerede nå, sier 21-åringen, som satt på sidelinjen under landslagets siste test mot Hviterussland (3-2-seier) lørdag. Fredag var han i aksjon for Norge da det ble tap 1-5. — Jeg har fått gode tilbakemeldinger fra landslagssjef Roy Johansen. Han sier at han liker innstillingen min og at jeg har de rette holdningene, sier Oilers-spilleren.

Ingen tid til ferie

Han har ikke hatt mye tid til å feire etter at NM-gullet ble sikret forrige lørdag. Søndag kom han hjem fra VM-oppkjøring i Minsk, og allerede tidlig tirsdag morgen setter han kursen mot Tsjekkia sammen med resten av landslaget.

Som Aftenbladet tidligere har skrevet, er det interesse for Trettenes fra flere svenske klubber. Nå vil løperen bruke VM som et utstillingsvindu før han tar stilling til hva framtiden bringer. Stavanger-gutten har kontrakt med Oilers også for 2015/16-sesongen, men har en klausul som sier at han kan forlate klubben dersom det dukker opp et interessant tilbud fra utlandet.

— Det er en del interesse for meg, men nå skyver jeg dette foran meg til sesongen er helt over. Jeg ønsker å ha fullt fokus på det sportslige, men det er klart at VM kan være en god arena å vise seg fram på, sier Trettenes, som røper at han nå har konkrete tilbud fra Sverige å ta stilling til.

Har tilbud fra Sverige

Han vil ikke fortelle om det dreier seg om klubber fra Swedish Hockey League (nivå 1) eller Allsvenskan (nivå 2), og understreker også at han er åpen for å bli i Oilers.

— Oilers er uansett et godt alternativ for meg. Det kommer helt an på hvilket opplegg jeg forespeiles og hvilket lag det dreier seg om. Det må føles riktig for at jeg skal forlate Stavanger, sier Mathias Trettenes.

Leksand-trener imponert

Én av klubbene som tidligere har blitt knyttet til den populære løperen, er Leksands IF, som nylig rykket ned fra SHL til Allsvenskan.

— Mathias Trettenes er en interessant spiller for flere, og jeg tror faktisk at det finnes eliteserielag som også er interessert i ham. Det er gode muligheter for ham i Oilers, men jeg er helt sikker på at han kan spille i en bedre, profesjonell liga allerede nå, men også i framtiden, sier Leksand-trener Sjur Robert Nilsen til Aftenbladet.

Strålende sesong

Nordmannen har fulgt Trettenes siden han var tenåring.

— Han har hatt den utviklingen man bør forvente av en spiller av det kaliberet, og det er betryggende å se at han har blitt en ledende spiller i Oilers. Han har vært god gjennom hele sesongen, og tar stadig nye steg. Jeg synes det er altfor få norske talenter som tar det siste steget på seniornivå, men Trettenes er definitivt én av dem, sier Sjur Robert Nilsen.

Løperen har nemlig levert en strålende sesong for Stavanger Oilers. Han produserte 46 poeng (19 mål og 27 målgivende) på 44 kamper for Oilers i grunnserien, og åtte poeng på 15 kamper i sluttspillet. Tross sin unge alder tok han nylig sin fjerde NM-tittel da Oilers avgjorde finaleserien mot Storhamar i kamp sju.

Trettenes ble også kåret til sesongens beste venstreving i eliteserien for innsatsen sin i Oilers-drakten.

FAKTA

Gruppe B, CEZ Arena i Ostrava

  • 1. mai: Russland – Norge kl. 20.15

  • 2. mai: Norge – USA kl. 20.15

  • 4. mai: Norge – Finland kl. 20.15

  • 6. mai: Slovakia – Norge kl. 20.15

  • 8. mai: Slovenia – Norge kl. 16.15

  • 9. mai: Danmark – Norge kl. 20.15

  • 12. mai: Norge – Hviterussland kl. 12.15

TROPPEN

Målvakter: Lars Haugen (Minsk), Steffen Søberg (Vålerenga), Lars Volden (Rögle).

Backer: Alexander Bonsaksen (Tappara), Stefan Espeland (Vålerenga), Jonas Holøs (Lokomotiv Jaroslavl), Mattias Nørstebø (Brynäs), Daniel Sørvik (Vålerenga), Ole-Kristian Tollefsen (Färjestad), Mats Trygg (Lørenskog), Henrik Ødegaard (Lørenskog).

Løpere: Morten Ask (Vålerenga), Anders Bastiansen (Graz), Robin Dahlstrøm (Örebro), Kristian Forsberg (Stavanger), Jonas Djupvik Løvlie (Södertälje), Andreas Martinsen (Düsseldorf), Ken André Olimb (Düsseldorf), Mathis Olimb (Frölunda), Mats Rosseli Olsen (Frölunda), Niklas Roest (Sparta Sarpsborg), Martin Røymark (Färjestad), Andreas Stene (Vålerenga), Patrick Thoresen (SKA St. Petersburg), Mathias Trettenes (Stavanger).