STAVANGER (Aftenbladet): Etter 1-4-tapet mot Rosenborg varslet Kjell Jonevret at laget ikke kunne fortsette i samme spor og at han vurderte å endre spillestil. Tre dager senere har Viking-treneren analysert situasjonen og bestemt seg for hvordan han skal angripe situasjonene.

Det er ikke aktuelt å gå tilbake til spillestilen laget benyttet seg av i de foregående sesongene. Viking-treneren sverger til å holde fast på mye av det laget har trent på i hele år, men at det skal gjøres noen grep som gjør spillestilen litt mer effektiv – og ikke minst kynisk.

Ballbesittelse skal fortsatt være en viktig del av spillestilen, men laget skal ta mindre sjanser på egen banehalvdel og bli flinkere til å gripe overgangsmulighetene som måtte oppstå. Sannsynligvis fortsetter laget med to spisser på topp.

— Jeg er meget glad for at vi trente på det vi gjorde i sesongoppkjøringen, men vi må få slutt på at vi starter med å invitere motstanderen inn i kampen. Da må vi heller være litt mer kyniske og flinkere til å ta de rette valgene. Når kampen åpner seg opp vil vi dra stor nytte av det vi har trent på i hele år, sier Jonevret.

Skal få gang på De Lanlay

En spiller som Yann-Erik de Lanlay har slitt med å finne seg til rette i det nye systemet. Jonevret varsler at det også skal gjøres noen grep som gjør at kantspilleren får utnyttet kvalitetene sine bedre.

— Vi må sørge for at spillere som De Lanlay og Adegbenro kan komme på overganger. Vi skal gjøre noen grep slik at spesielt De Lanlay vokser litt som spiller, sier Jonevret.

Avviser at han stresser

Selv om tre tap på fire seriekamper bør stresse de fleste trenerne i eliteserien, bedyrer Jonevret at det på ingen måte er panikk i Viking-leiren.

— Mange lag kommer nok til å tape for Rosenborg denne sesongen, men jeg synes ikke forskjellen skal være så stor som den var. Jeg tror folks frustrasjon etter Rosenborg-kampen vel så mye skyldes den svake innsatsen vår mot Stabæk, sier Jonevret.

Hvem Viking starter med mot Sandefjord er fortsatt usikkert. Indridi Sigurdsson trente for fullt under tirsdagens trening. Islendingen eller Anthony Soares tar sannsynligvis plass ved siden av Karol Mets i midtforsvaret. Estlenderen pådro seg en smell på treningen, men etter treningen virket det ikke til å være en alvorlig skade.

Joackim Jørgensen er sannsynligvis tilbake på midtbanen igjen. Samuel Adegbenro er også høyaktuell til å starte.