VIKING — ROSENBORG 1-4

Viking fremsto både hjelpeløse og rådløse mot Rosenborg i kveld. Det er forferdelig fristende å grave seg ned, men la oss være konstruktive i stedet: Har du noen gode råd som kan snu denne forferdelige situasjonen?

VIKING-BLOGGER: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Her er noen tanker: — Den sentrale midtbanene er en katastrofe. Vidar Nisja er en strålende klubbspiller, men han hører hjemme lenger fremme på banen. Nisja er en målscorer, og han bør spille rett bak spissen. Hans kollega i dag, Magne Hoseth, er dessverre langt unna den formen han fremviste for Stabæk i fjor høst. Noen få støttepasninger var presise, men bortsett fra det var det syltynt. Jørgensen må flyttes frem i neste kamp.

— Backer og kanter virker helt uten selvtillit. Hva har skjedd med Haugen og Danielsen? I fjor var Danielsen i landslagstroppen og Haugen var aktuell for Molde. I dag ble de lekt med av RBK's kantspillere. Vi har ingen alternativer, så eneste løsning er at de må skjerpe seg.

— Hva vil vi med spillestilen vår? Er det i det hele tatt noe sjakktrekk å endre spillestil hver eneste år? Det virker vitterlig som at spillerne ikke helt forstår planen? Er det tid for å gjøre ting enklere?

— Hvorfor får vi ikke se et revansjelystent lag på banen i dag? Hvorfor tar det vinter og vår før vi ser en helhjertet takling fra en Viking-spiller? Når alt annet svikter bør vi i det minste forvente helhjertet innsats?

— Vi har lagt om systemet med to kanter og to spisser. Kantene kom aldri til innlegg, og spissene fikk aldri ballen. Hva er egentlig planen her?

— Jeg vet det er gøy med internett, men kan vi vær så snill å slippe en app-kåring av banens beste når vi taper 1-4? Veton Berisha var dessuten borti ballen cirka 3 ganger i løpet av kampen, så hvordan han ble banens beste må en app-ekspert forklare meg.

Hva er dine råd til Viking?