VIKING — ROSENBORG 1-4

Stavanger (aftenbladet): -Jeg tok selv initiativet og gikk bort til Vikinghordene. Det har med respekt å gjøre. De fortjener en forklaring på hvorfor det gikk som det gikk, sier Magne Hoseth til Aftenbladet.

— Jeg vet hvordan supporterne har det etter slike kamper. Det er mye følelser der. Derfor handler det om å prate til dem med respekt. Fansen var sure i begynnelsen, men så blir vi etter hvert enige, legger Hoseth til.

Blottet for selvtillit

Verken han eller de andre Viking-spillerne var høye i hatten etter at Rosenborg hadde smadret dem hele 4-1 foran egne fans. Feilpasningene florerte og Viking virket usikre i det meste de foretok seg.

Borte var selvtilliten og den feiende fotballen de mørkeblå vartet opp med da RBK ble slått 4-2 i den nest siste treningskampen for en måned siden. I stedet jaget Rosenborgs midtbanetrio Viking-spillerne til å gjøre feil – for så å utnytte bruddene til egen fordel.

Da Viking reduserte til 1-2 etter 77 minutter, fattet de 8769 tilskuerne håp om i alle fall ett poeng. I stedet lekte RBK inn både 3-1 og 4-1 det siste kvarteret.

Der og da minnet det meste om siste halvdel av fjorårets sesong. Et Viking-lag blottet for tro på seg selv og uten evnene og kvaliteten som skal til for å vinne kamper mot gode lag.

Vil se på spillestilen

Vikinghordene sto igjen lenge etter kampslutt. Etter at både Iven Austbø, Jon Dadi Bödvarsson og Magne Hoseth hadde forklart seg, ropte de bort Kjell Jonevret også.

SKUFFET: Her er Iven Austbø på vei til garderoben etter å ha pratet med klubbens supportere. Også Magne Hoseth og Kjell Jonevret forklarte seg for Vikinghordene. Foto: Carina Johansen, NTB scanpix

— Hordene vil at vi skal vinne kampene våre. Det samme ønsker jo vi. De lurte også på hvordan RBK kunne være så mye bedre enn oss. Jeg er enig i at Rosenborg var bedre enn oss i alle ledd, forklarer Jonevret.Svensken er tydelig, og med rette, misfornøyd med situasjonen Viking har havnet i sportslig. Tap mot Mjøndalen, Stabæk og Rosenborg på de fire første er ikke det en klubb som strever i motbakke trenger.

— Etter at vi havner under 0-1, har vi ikke kvaliteten til å løsne opp Rosenborg. Vi må se litt på spillestilen vår også, det går ikke an å fortsette slik. Vi gjør for mange feil også, sier Jonevret.

Ting tar tid

Magne Hoseth understreker at han ikke er bekymret for Vikings sportslige tilstand. Han peker på gode treninger som årsaken til hans tro på at det vil løsne og snu.

— Vi får mange brudd mot oss mot RBK. Det kan komme av at vi blir litt stresset og presset. Dermed gjør vi feil valg. Men skal vi utvikle laget, må vi ha ballen. Det tar tid å spille inn en ny stil. Dette har både Molde og RBK opplevd før oss. Nå gjelder det å stå sammen, sier Hoseth.