Har du lyst til å avslutte helgen med å se noen av verdens største fotballprofiler i aksjon? Glemt det.

Hverken Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Paul Pogba, Luis Suarez eller James Rodriguez´ sesongstart vil man kunne se på norsk TV.

Foreløpig har ingen sikret seg rettighetene til å vise fotball fra spanske La Liga, franske Ligue 1 eller italienske Serie A. Både Viasat, TV 2 og Discovery har uttrykt interesse, i første rekke for spansk fotball, men foreløpig er ingen avtale på plass.

— Først og fremst er det ganske trist og frustrerende at det ikke er stort nok marked til at man ikke kan vise mer enn norsk, engelsk og tysk fotball, sier redaktør i Juvenorge.com, Kim André Østbye.

Frykter det vil ta tid

Hans Juventus spilte seg til Champions League-finalen i fjor, men når de klokken 18 starter veien mot en ny serietittel, må norske supportere kikke etter alternative måter for å se kampen.

Det samme må du om du vil se hvem av Lionel Messi og Cristiano Ronaldo som har brukt sommerferien best. De møter henholdsvis Athletic Bilbao og Sporting Gijon.

Zlatan Ibrahimovic og hans PSG tjuvstartet den franske serien fredag. Det ble ikke vist på norske skjermer.

— Dette har ikke skjedd før. Hvem som har rettighetene har alltid vær klart før seriestart. Viser at det er mange om beinet vil jeg tro, så det er positivt, men det er ekstremt negativt at vi ikke får sett første kamp, sier Magnus Kragtorp, leder i Real Madrids norske supporterklubb.

I fjor var det C More som eide rettighetene for både italiensk og spansk fotball. Mens Kragtorp tror på en rask løsning, er ikke Østbye sikker på det samme. Han tror nye forhandlinger om Premier League-rettigheter kan komme på bekostning av de andre ligaene.

— Jeg tror en løsning kommer i løpet av høsten, men hvis det ikke skjer innen en uke eller to, tror jeg det fort kan gå noen måneder, og at aktørene venter til det kommer en avklaring rundt Premier League-rettighetene, sier Juventus-supporteren.

Tror Ødegaard kan bli avgjørende

La Liga og Serie A dominerte i de europeiske turneringene i fjor. Til slutt endte det med seier til en spansk klubb både i Champions League og Europa League.

I Frankrike er det ventet en ny hard kamp om å frarøve hovedstadslaget Paris Saint-Germain serietittelen.

De tre aktørene som er aktuelle for å kjøpe rettighetene er knappe når det kommer til å snakke om et eventuelt kjøp. Både Viasat, Discovery og TV 2 har vært tydelige på at de ikke har mye å si før en avtale skulle være på på plass.

Bjørn Taalesen har ansvar for sportsrettigheter i TV 2. Overfor Aftenposten har han flere ganger bekreftet at kanalen i utgangpunktet er interessert i rettighetene, men at blant annet prisen på produktet er en utfordring.

Lørdag spilte Martin Ødegaard og Castilla kamp. Den ble overført på TV 2 Sumo. Kanalen har rettigheter til å vise storklubbens reserver i to år. Mye tyder på at norsk fotballs mest omtalte spiller blir værende i Real Madrid. Det kan få betydning for La Liga-rettighetene.

— Når han blir betyr det at han kan få noen innhopp her og der. Da tror jeg noen velger å kline til, sier Magnus Kragtorp i Real Madrids norske supporterklubb.