I hele sommer har ryktene om den norske 16-åringen rast i både spanske og norske medier. Blir han i Real Madrid eller blir han utlånt til en annen klubb? Det har vært det store spørsmålet.

I kveld begynner sesongen både i La Liga og i Segunda B (nivå tre i Spania), og Ødegaard er med når den spanske storklubbens reservelag, Castilla, møter Ebro klokken 20.00. * Følg Castilla — Ebro her fra 20.00.

Dermed er det mye som tyder på at 16-åringen blir i Madrid. Men noe som i enda større grad taler for at Ødegaard spiller denne sesongen i Real Madrid, finner vi på klubbens egne nettsider.

Martin Ødegaard var ikke med da Real Madrid spilte siste treningskamp før La Liga-åpningen, mot Galatasaray i Trofeo Santiago Bernabéu. Foto: Digitalsport

Ekspert: – Et tydelig tegnDer har Castilla-troppen nylig blitt oppdatert, og Martin Ødegaard er inkludert som en del av reservelaget.

– Det er ikke noe bevis, men jeg har aldri sett at de gjør slike endringer på nett med mindre det er offisielt, sier Alberto Piñero, journalist og Madrid-korrespondent for fotballnettstedet Goal.com.

– Det er et tydelig tegn på at Ødegaards fremtid er avgjort, legger han til.

Fått med deg denne? Eggen: — Martin Ødegaard burde blitt i Norge

Etter Real Madrids showkamp mot Vålerenga på Ullevaal, antydet Ødegaard selv at han blir i den spanske hovedstaden.

— Som jeg har sagt en del ganger. Vi ble enige om å ta pre-season først, og så får vi se etter det. Jeg trives godt i Madrid. Jeg er fortsatt bare 16 år og har mange år på meg til å bli en god fotballspiller, så jeg føler ikke at jeg trenger å stresse. Jeg har ikke satt meg noen voldsomme mål for neste sesong – jeg ønsker bare å bli bedre hele tiden, sa Ødegaard.

Også manager Rafael Benitez har bedt utenforstående om å være tålmodige.

– Martin er en ung spiller, og han er talentfull. Vi skal utvikle og forbedre ham for fremtiden. Jeg har stor tro på ham. Vi må være tålmodige. Vi må skjønne det, han må skjønne det, og dere må skjønne det, sa Benitez til pressen i forkant av Vålerenga-kampen.

Slik blir sesongen for Ødegaard

Etter det Aftenposten forstår vil Ødegaards hverdag den kommende sesongen bli omtrent som den var før sommeren:

  • I hovedsak treninger med førstelaget.

  • Spill for Castilla i Segunda B, men muligheter for innhopp i La Liga mot svakere motstand.

SJEFENE: Rafa Benitez førstelagets hovedtrener, mens Zinedine Zidane for ansvar for å få Ødegaard til å blomstre i Castilla. Foto: Digitalsport

Hovedforskjellen fra forrige sesong skal være at 16-åringen er lovet en mer sentral rolle for reservelaget. På slutten av forrige sesong ble han gjentatte ganger utelatt fra startelleveren av trener Zinedine Zidane. Og ved flere anledninger spilte han ikke i det hele tatt. Slik blir det neppe nå.– Castilla trenger ledere i laget, og de har ikke signert noen i det hele tatt. Zidane har beholdt spillere fra forrige sesong. De fleste i troppen er veldig talentfulle, men unge, sier Piñero.

Marca-journalist: — Blir overrasket hvis han forsvinner

– Ut i fra det jeg har fått høre fra kilder i klubben, så blir han i Castilla den kommende sesongen, sier journalisten.

Vi har forsøkt å få en kommentar fra Martin Ødegaards agent Tore Pedersen, men han har foreløpig ikke besvart vår henvendelse.

Santi Siguero, journalist i sportsavisen Marca, sier han blir overrasket hvis Ødegaard nå forsvinner på utlån.

— Vi vet ikke noe nytt om Ødegaard. Men med mindre det kommer en overraskelse, blir han i Castilla, sier Santi Siguero til Aftenposten.