Den tidligere Real Madrid-stjernen tar fatt på sin andre sesong som trener for Real Madrids B-lag, Castilla. Laget, som Martin Ødegaard var en del av forrige sesong – og hvor han virker å bli værende også kommende sesong, maktet ikke å rykke opp og skal fortsatt spille på nivå tre i spansk fotball.

Zidanes 20 år gamle sønn, Enzo Fernández, spilte forrige sesong for Real Madrid C på nivå fire, men fikk også åtte Castilla-kamper. Foran sesongen er han hentet opp i Castilla-troppen på permanent basis, og får nå sjansen som lagets kaptein i sesongoppkjøringen. Det skriver de spanske avisene Marca og AS.

I løpet av sesongen har tre Castilla-kapteiner forlatt laget, Sergio Aguza, Diego Llorente og Derik Osede. Dermed har Zidane nå valgt sin egen sønn som kaptein i treningskampene mot Villareal B, Burgos og Gimnastica Segoviana.

— Mange reagerer på valget

C Mores La Liga-ekspert Petter Veland mener det virker som Enzo også blir lagets kaptein når ligakampene begynner.

— Det virker som både Marca og AS tar det for gitt, sier han.

C Mores Petter Veland tror ikke kapteinsvalget til Zidane har noe å si for Martin Ødegaard. Foto: NTB scanpix

Selv synes Veland det virker som et rart valg.— Det skurrer litt. Nå er det fortsatt usikkerhet rundt hvordan spillertroppen blir komponert, og mange har forlatt Castilla i løpet av sommeren. Derfor må noen nye overta som kaptein, men Enzo er bare 20 år og han har ingen aldersbestemte landskamper for hverken Frankrike eller Spania – som har mulighet til å spille for. I tillegg spilte han bare åtte kamper for Castilla forrige sesong.

— Men det blir spennende å følge ham. Som sønn av Zidane har han jo noen gener som er bedre enn dine og mine. Det er likevel mange som umiddelbart reagerer på dette valget, sier han.

Både Enzo Fernández og Martin Ødegaard er offensive midtbanespillere som liker å ha ballen. Veland mener likevel at det er plass til begge på Castilla-laget, og er ikke redd for at ting blir vanskeligere for Ødegaard når trenerens sønn har fått kapteinsbindet.

— Ingen av dem er låst til én posisjon, og de kan begge spille på forskjellige plasser på banen, så jeg er ikke bekymret for Ødegaard.

Ønsket ikke begge sønnene på Castilla

Enzo er ikke den eneste av Zidanes sønner som gjør det bra på fotballbanen. Sammen med Veronique Fernández har han fire sønner, Enzo (20), Luca (17), Theo (13) og Elyaz (9), og alle er en del av Real Madrids ungdomsakademi.

Zidane skal imidlertid ha lagt ned veto mot at Luca, som er keeper, ble tatt opp i Castilla-stallen denne sesongen. Sport skriver at Zidane gjorde dette for å «unngå å skape dårlig stemning i spillertroppen» og «for å unngå mistanke».