Tirsdag møter Real Madrid den tyrkiske storklubben Galatasaray til den siste treningskampen før ligastarten i Spania. Det betyr at en beslutning rundt Martin Ødegaards fremtid er nært forestående.

Etter å ha spilt 47 minutter mot Vålerenga på Ullevaal fikk Martin Ødegaard spørsmål om han i den kommende sesongen spiller i Madrid eller leies ut til en annen klubb.

— Jeg trives godt i Madrid. Jeg er fortsatt bare 16 år og har mange år på meg til å bli en god fotballspiller, så jeg føler ikke at jeg trenger å stresse, sa Ødegaard til de fremmøtte journalistene.

Da det norske stortalentet i januar ankom hovedstaden og startet å spille under Zinedine Zidane på Real Madrid Castilla, klubbens B-lag, gikk det rykter om misunnelse blant lagkameratene.

— Noen spillere kritiserte Ødegaard bak lukkede dører. De hadde problemer med lønnen og statusen hans, sier journalist Carlos Forjanes til Aftenposten.

Han følger Real Madrid tett som journalist i den spanske sportsavisen AS.

Dette taler for Ødegaard-suksess

Det er usikkert om Ødegaard lånes ut eller blir. Skulle han ende opp med å ta fatt på den nye sesongen i Madrid, ligger det langt bedre til rette for nordmannen nå enn da han ankom i fjor.

Det mener fotballekspert i C More Petter Veland, som nevner fem hovedgrunner til det:

1. Ødegaard får starte sesongen med Castilla, og slipper å komme inn i en gruppe midtveis som han gjorde i fjor.

2. Mange av dem som skal ha vært misunnelige på Ødegaard er borte fra troppen. (Veland trekker frem Álvaro Medrán, Burgui, Derik Osede og Cristian Benavente — som alle har forlatt klubben)

3. Castilla-laget er bedre sammensatt nå enn i fjorårssesongen.

Petter Veland, C more. Foto: C More

4. Zinedine Zidane har fått ett år til som trener og har mest sannsynlig utviklet seg.5. Det er nå en tydeligere avtale vedrørende hvor ofte Ødegaard trener med A-laget og når han trener med Castilla.

— Det ligger absolutt bedre til rette for Ødegaard nå, forklarte Veland da han snakket med Aftenposten i forbindelse med Real Madrids Oslo-besøk.

- Vil få viktig rolle av Zidane

Santi Siguero dekker Real Madrid for storavisen Marca, som hver dag har rundt ti sider om storklubben i papirutgaven.

Siguero ser på en ny Castilla-sesong som et tveegget sverd for Ødegaard.

Zinedine Zidane tar snart fatt på sin andre sesong som Real Madrid Castilla-trener. Her er han på gressteppet før en landskamp mellom Frankrike og Brasil i mars. Foto: REUTERS

— Det negative er, som mange i Spania tenker, at det ikke er lett for en teknisk spiller å spille bra på nivå tre (blant annet på grunn av banestandarden, journ. anm.). Det positive er at han vil vokse under veiledningen til Zidane, akkurat som Varane (A-lagsmidtstopper, journ. anm.). Zidane vil gi ham en viktig rolle i laget, sier Siguero, som trekker frem én til fordel:- Det kanskje mest positive er at, dersom han blir i Castilla, vil han sikkert få noen muligheter med førstelaget.

Må konkurrere med Zidane-sønn

Mens Siguero i Marca tror på en sentral rolle for Ødegaard i Castilla, advarer Forjanes de som tror nordmannen er selvskreven på laget.

Enzo Zidane er ikke helt ulik faren som spillertype. Her er han i aksjon for Real Madrid i UEFAs ungdomsturnering, i en kamp mot Paris Saint-Germain. Foto: DIGITALSPORT

— Det vil ikke bli lett. Han må slåss for en plass i laget med Enzo Zidane, som er trenerens sønn, sier han. - Det skurrer litt. Slik reagerte eksperten etter at Zidane utnevnte sønnen til Castilla-kaptein. Les mer her.

Rafael Benitez var ordknapp om nordmannens kommende sesong. En avgjørelse vil muligens drøye. Carlos Forjanes tror det ender opp med en ny sesong i Madrid.

— Klubben ønsker ham i Castilla-laget en sesong til. Etter det vil begge parter snakke igjen om et mulig lån, sier journalisten.