MOLDE: Tre timer før kampstart er sentrum av Molde by preget av kveldens storoppgjør mellom Molde og Rosenborg. Med ett poeng vil trønderne sikre seriegullet allerede i kveld.

I forkant av kampen skal Moldes avdøde supersupporter Kristen Bøen hedres med ett minutts applaus.

Klapper sammen

— Dette har ikke noe med kampen å gjøre. Vi liker folk som støtter opp om idretten, sier Kjernen-leder Espen Viken til Adresseavisen.

Derfor vil han og Rosenborgs supportere bli med på applausen sammen med Molde-fansen.

— Vi er med på det. Vi kan godt klappe for noen som har betydd noe for barn og unge, sier han.

Viken tror på en tett kamp på Aker stadion i kveld. Håpet er at Rosenborg-supporterne i likhet med trenere og spillere kan bruke bussturen hjem til Trondheim i natt på å feire gullet.

— Jeg tror ikke Ole Gunnar Solskjær klarer å få ut det optimale ut av laget sitt. Man skal kanskje være forsiktig med å mene noe om andre, men jeg tror Solskjær var bedre med det støtteapparatet han hadde forrige gang han var i Molde. Han hadde nok et bedre utgangspunkt da. Den forrige perioden Solskjær var i Molde hadde han kanskje innertier, nå er han kanskje på en sjuer. De har hatt noen gode øyeblikk nå også, sier Kjernen-lederen.

RBK-fansen har ingen klar plan for hvordan et eventuelt gull skal feires i kveld. Den organiserte feiringen vil skje når gullmedaljene skal deles ut på Lerkendal senere i høst.

- Ikke organisert noe ubehagelig

— Spontanfeiring ligger i tradisjonen til mange av Rosenborg-supporterne. Blir gullet klart i kveld, så blir folk glade, sier Viken.

Kampene mellom Molde og Rosenborg har tidligere vært preget av høy temperatur også utenfor banen. Noen timer før kampstart var det ingen tegn til gnisninger mellom supporterne i sentrum av Molde.

— Hvis du leser politiloggen, så ser du at mennesker er mennesker. Drosjekøer er vanligvis kritiske punkter. Folk er folk, det har ingenting med supporterkulturen å gjøre. Supportere er som vanlige folk, som jobber, sover, er glade og triste. Vi har ikke organisert noe ubehagelig i Molde, fastslår Viken og legger til:

— For meg starter kampen klokken 18. Da skal jeg gi jernet for å støtte laget frem til kampen er ferdig klokken åtte.