— Man merker på kroppen at noe stort kuliminerer. Det hadde vært veldig artig å tatt det så fort som mulig nå, sier Pål André Helland til adressa.no.

Presis klokken 14.26 dagen før dagen satte han seg på spillerbussen til Molde, som siste spiller etter fredagens lunsj på Brakka. Etter en hektisk uke med NM-kvartfinale og tilhørende straffedrama i Tromsø kan uka gjøres komplett med gullfeiring i Molde lørdag.

**LES OGSÅ:

(krever abo.)**

Fem strake tap

— Hvis vi tar tittelen er det bare å hake av for en fantastisk uke, smiler høyrevingen.

Med en historisk suveren ledelse på 18 poeng kan trønderne bli seriemester med hele fem kamper igjen på programmet. Da må en ekkel rekke på fem strake tap på rivalens mark brytes.

— Vi må for guds skyld unngå det. Det er ekstra deilig om vi tar det nå med den oppladninga vi har hatt med reising og 120 minutter i Tromsø. Da smaker det enda bedre, sier Helland, som selv satte en stopper for en åtte kamper lang rekke uten seier mot moldenserne da han satte inn 1-0 i åpningssekundene av vårens 3-1-seier på Lerkendal.

Kjørte som en villmann

Selv om gullene i 2012 og 2013 røk med avgjørende tap i Molde er likhetene flere til 2009-sesongen, der man også tok hjem gullet på Røkkeløkka etter en suveren sesong. Den gangen var Helland 19 år og hadde ennå til gode å debutere i eliteserien. Men fest — det ble det.

— Jeg satt hjemme i Hemne og så kampen på TV. Da de vant, hev jeg meg i bilen så jeg kunne bli med på gullfeiringa. Gikk radig over Hemnsjølen da! smiler han.

— Det var utrolig artig, selv om bidraget mitt var så som så den gangen. Jeg hadde vel noen innhopp i cupen. Det var utrolig stort å se gleden i spillergruppa, så det blir artig å kunne være med nå som jeg har hatt en mer sentral rolle, fortsetter Helland.

Ingen gullhatt denne gangen

Heller ikke i fjor fikk han være med på kampen som i praksis sikret gullet, da han skadet fulgte avgjørelsen i Drammen — 3-3-kampen i 28.serierunde - hjemmefra. Da poserte han med gullhatt på et utested i byen da laget markerte sitt første seriegull på fem år.

Men noe gullhatt lå ikke i kofferten denne gangen, skal vi tro den munnrappe hemnværingen.

— Fotballsko, leggiser, Trav- og Galoppnytt faktisk, noen boksere og sokker. Også har jeg et par sko til som er litt hvassere, sier han.

- Ingen gullhatt eller finstas?

— Vi kjører forbi Hemne etter kampe,n og der har jeg folk som er kompetente på å komme med klær til meg, sier Helland.