Lørdag kan Rosenborg sikre sitt 24. seriemesterskap eller tape sin sjette strake kamp mot erkefienden. Årets utgave av Molde — Rosenborg blir neppe kjedelig.

— Jeg kjenner på at det ikke er så lenge siden forrige kamp, så vi får prøve å gjøre de tingene som gjør at vi er maks forberedt. Alt i alt gleder vi oss bare til å komme dit, vi har jo bokstavelig talt alt å vinne, sier Tore Reginiussen.

Onsdag ble det 120 minutter med energitappende cupfotball i Tromsø. Derfor fikk spillerne eget restitusjonsprogram torsdag, mens fredagen gikk med til reise til nordvestlandet. Reginiussen er ikke bekymret for den oppstykkede oppladningen til Molde-turen.

Usikre kort

— Hovedsaklig handler det om å fylle på lageret, sove godt og spise godt. Mer enn det får man ikke gjort. Det er et tett program og det var tøft på onsdag, men vi er såpass godt trent at vi skal klare det, sier midtstopperen.

Rosenborg reiser til Molde uten Anders Ågnes Konradsen, som hinket av med strekk i låret i andre omgang mot Tromsø. Jonas Svensson, Holmar Eyjolfsson og Gudmundur Thorarinsson hadde status som usikker, men ble med spillerbussen sørover.

— Mange er slitne etter kampen i Tromsø, så fredagen gikk med på å slappe av. Vi får telle opp etterhvert, sier Kåre Ingebrigtsen.

- Gunstig posisjon

Rosenborg-treneren trenger bare uavgjort for å sikre sitt andre seriegull som sjef på Lerkendal, men har ikke tenkt å gå defensivt ut.

— Vi reiser ned dit for å vinne, det er det eneste vi tenker på. Det handler ikke om å dra dit for å gå for uavgjort.

— Akkurat nå ligger vi en veldig gunstig posisjon, så det er klart vi har selvtillit. Molde må vinne for å henge med i kampen om Europacup-spill. Vi må ikke vinne, men vi kommer til å vinne, fortsetter han.

Tap, tap, tap, tap, tap

Den dystre statistikken med fem strake tap i rosenes by tar han med knusende ro. Ikke siden 2011 har Rosenborg tatt poeng i Molde, da Jim Larsen og Rade Prica sikret 2-0-seier for trønderne. Våren 2012 ble det cuptap, mens samme og påfølgende høst endte med kollaps i gullkampene ved tap mot samme motstander.

Ingebrigtsen tok så over roret i 2014 og fikk en knalltøff start med 1-3-smell i Molde. I fjor ble kampen mot erkerivalene inneklemt mellom viktige kamper mot Saint-Etienne og semifinale mot Stabæk i cupen.

— Vi har hatt en bedre utvikling enn Molde siden da og i tillegg lever de kampene der sitt eget liv. Den som vil mest og orker mest gjennom 90 minutter vinner. Det blir en jevn batalje, slår han fast.

— Fullt hus og kamper i Molde er alltid artig. Det er sånne kamper man lever for, og egentlig er det for få av dem. Vi gleder oss, sier Ingebrigtsen.