Moldes unge angrepsspiller har vært en del inn og ut av laget denne sesongen. Før hjemmekampen mot Rosenborg regner han heller ikke med plass i startoppstillingen. Feber den siste uka tar mesteparten av skylda for det.

– Akkurat nå er det ikke hundre prosent. Formen er fin nå, men jeg har hatt feber tre— fire dager denne uka, og litt vondt i halsen. Men nå har jeg trent for fullt i to dager, så jeg er på bedringens vei, sier Svendsen, som hadde det mye bedre i fjor.

– I fjor ble det mye spilletid og en opptur for meg. I år har det vært tøffere, og jeg har måtte jobbe mer mentalt i år. Som fotballspiller vil man jo spille hver eneste kamp. Slik situasjonen er nå så kan ikke jeg gjøre så mye mer enn å jobbe på trening og vise at jeg fortjener en plass i startelleveren, sier Svendsen ydmykt.

Han håper på en god avslutning på sesongen. Og i år har han også fått langt mer selskap av lillebror Tobias på A-lagstreningene i Molde.

– Det er artig med lillebror. Vi har trent sammen siden vi var små, og det er stort at vi får oppleve dette sammen. Vi lærer av hverandre, han er god på noe og jeg er bedre på andre ting.

Sjøl om det er tvilsomt med plass i startoppstillingen, gleder Sander Svendsen seg mye til kampen lørdag og potensielt fulle tribuner.

– Jeg har troa på at det kan bli fullsatt, og det gir oss noe ekstra. At folk kommer og viser at de vil se oss her gir oss det lille ekstra vi trenger, og forhåpentligvis de ekstra prosentene som gjør at vi bikker kampen vår vei, tror Svendsen.

At Rosenborg spilte cupkamp onsdag kan også telle i hjemmelagets favør.

– Det blir en spennende kamp. Rosenborg har vært veldig bra i år. Jeg så dem sist i cupkampen mot Tromsø, og jeg tror det er en fordel for oss at vi ikke har 120 minutt og straffesparkkonkurranse i beina, slik de har.