Torsdag ble det inngått forlik mellom NFF og Guttorm Dilling, den tidligere administrative lederen for A-landslaget.

Dette bekrefter Dillings advokat Bjørn Fredborg Nilsen til Bergens Tidende.

— Begge parter er glade for utfallet, sier Fredborg Nilsen.

— NFF er godt tilfreds med det forlik som er inngått, sier forbundets advokat Nicolay Skarning.

I rettsforliket heter det at "for Guttorm Dilling har det vært vesentlig å få til en avtale som gir ham en økonomisk sikkerhet i en bestemt tidsperiode".

Følte seg overvåket

Guttorm Dilling, som har vært ansatt i NFF siden 1983, gikk til sak mot forbundet i fjor høst etter at han ble fjernet fra støtteapparatet til landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Han hadde vært en del av A-landslaget for menn siden 2003. Dilling følte seg overvåket og urettmessig fjernet fra sin stilling. Han gikk til sak mot NFF og fikk medhold i tingretten, men NFF anket saken videre til lagmannsretten.

Mekling førte frem

Nå har partene imidlertid blitt enige via rettsmekling.

Enigheten går i hovedtrekk ut på følgende:

  • Dilling skal stå i sin stilling ut året, men uten arbeidsplikt. Dilling vender altså ikke tilbake til jobben som administrativ leder, noe som var viktig for NFF.

  • Deretter får Dilling to års etterlønn med 610.000 kroner per år.

  • Dersom Dilling ikke har fått ny jobb innen 1. januar 2018, har Dilling anledning til å påberobe seg konsulentoppdrag for NFF. Det vil gi Dilling en garanti for inntekter i ytterligere halvannet år.

— I avtalen går det også frem at NFF trekker oppsigelsen. Det var viktig for oss, sier Dillings advokat Bjørn Fredborg Nilsen.