Da må hun senke sin personlige rekord på 13,04 innen 10. august. Da settes det strek.

13,27 og 7.-plass under torsdagens Diamond League-stevne på Bislett var dessverre et godt stykke unna.

Det mener Pedersen skyldes dårlige forhold og motvind (1,4 sekundmeter).

— Jeg har god tid og tar det veldig med ro. Detaljer skal komme på plass, og jeg skal kjenne på teknikken. I dag var det et veldig fint steg over hekken med armene. Det var litt synd at det endte som det gikk, for jeg følte meg veldig fin. Det var bare vanvittig tungt å løpe. Det var veldig merkelig. Jeg har aldri følt det så tungt å løpe på Bislett før med en slik motvind, sa jenta fra Bergen.

Svakt

Det var nesten som om hun ikke trodde på at motvinden var så liten som den var. Tidene til de øvrige utøverne var heller ikke all verden, og de fleste var langt unna sine personlige rekorder og årsbeste.

— Det viste 1,4 sekundmeter motvind i papirene, men det var ikke det som det føltes som. Så dårlige er vi ikke. Det var ikke gode forhold i dag. Det var dritvarmt og perfekt slik, men vinden snudde i det vi kom ned i blokkene. Det var akkurat varmt nok slik at du ikke svettet i hjel og slik at du ikke ble overopphetet. Det var bare vinden som fant det for godt å snu.

Ikke bestemt

Pedersen har ikke lagt ned noen endelige sesongplan. Hun skal løpe igjen kommende lørdag, og 20.- og 21. juni europacup i Russland der Norge er med i Super League.

— Jeg har ikke bestemt for hvor mange løp jeg skal ha fram til 10. august. Hvis jeg føler at jeg kan løpe tre løp i løpet av 14 dager, så gjør jeg det. Det avhenger av hvordan kroppen min kjennes ut som. Jeg har ikke bestemt hva jeg har tenkt til å prioritere. Det er bare et bare et spørsmål om å velge.

Lettet

For Pedersen har det vært en spesiell uke der hun avslørte at hun bryter det mangeårige samarbeidet med trener Trond Knaplund og flytter til Eugene, Oregon i USA.

— Jeg er veldig lettet over ha sagt det. Nå er det offisielt, og jeg trenger ikke å skjule det. Men selvfølge var det litt ekkelt å sitte på pressekonferansen å si det. Jeg avslutter med en som har vært min stefar og trener i mange år. Men vi mener at det kan være godt med en pause. Det betyr ikke at vi ikke kommer til å snakke med hverandre. Det kan godt hende at vi kommer til å samarbeide igjen senere når jeg kommer hjem igjen, sa 23-åringen.

(©NTB)

Vi fulgte Bislett Games