BISLETT (Aftenposten.no) – Jeg har i alle fall trent sykt mye, sier gutten som ble første nordmann under 50,00 på 400 meter hekk. Det skjedde i 2013. Så fikk han en skade under foten, og fjorårssesongen ble ødelagt.

– Skaden var leget ved juletider, men vi kom ikke i gang med kvalitetstrening før i mars-april. Det var litt i bakkant, og det kan nok ha blitt litt for mye, sier trener Eystein Enoksen etter at sesongstarten er blitt tyngre enn duoen hadde regnet med.

Torsdag kveld sto ikke 400 hekk på programmet på Bislett, så Kjerpeset valgte 200 meter. Han må løpe fort der også, skal han få opp rekordtider på den doble distansen med hekker i veien. De sto forøvrig ordentlig i veien i Florø lørdag. Der snublet hjemmehelten i den siste hekken og "tryna" skikkelig.

– Det burde ha vært et halvsekund raskere på 200, fastslo 23-åringen etter å ha kommet inn på 21,62 i går. Det i altfor god avstand til 19-åringen Even Meinseth, som perset og vant på 21,20. I supersesongen 2013 løp Kjerpeset på 20,98. – Jeg burde vært i bedre form. Måten å få den frem på er å slippe opp på treningene og få flest mulig starter. Jeg må bli skarpere. Treningsgrunnlaget er det i alle fall ingen ting i veien med. Jeg har nedlagt utrolig mye trening, sier Florø-gutten, som har funnet seg et nytt løp allerede søndag.

– Da løper jeg 400 meter i Tyrvinglekene. Målet er å ta kretsrekorden for Sogn og Fjordane på 47,4. Det har stått siden 1971, og det har vært mye prat om den, sier Kjerpeset, som deretter skal prøve å komme i form til E-cupen for lag i Russland om to uker.

– Øyvind er nok bare en 51-mann for øyeblikket, sier Enoksen om gutten som i juni for to år siden løp på 49,98 og 49,95 med en ukes mellomrom.

– Vi skal nok nærme oss norsk rekord et stykke ut i sesongen, men nå gjelder det å ta ett steg av gangen. Skulle det vise seg at vi har bommet, får vi heller justere opplegget i OL-sesongen neste år, sier Enoksen.

VM-kravet på 49,50, som gir tur til Beijing, er foreløpig et stykke unna.