Bislett Stadion (Aftenposten): — Dette var ikke bra. Jeg hadde håpet på langt bedre, sier Thomas Roth.

Han var tydelig sliten i pressesonen etter å løpt inn til 1.47,77. Det er nesten to sekunder bak kravet han må overgå for å få løpe Beijing-VM i august.

Vinner Yeimer Lopéz var overlegen på Bislett Stadion, på tiden 1.46,13. Selv var Thomas Roth usikker på om han i det hele tatt skulle stille til start på torsdagens stevne.

Tror på VM

— Jeg har slitt med en skade i én og en halv uke. Jeg var ikke sikker på om jeg skulle løpe, men det ble til det, sier Roth, som representerer Ull/Kisa.

Han har som et klart hovedmål å kvalifisere seg for VM i august. Men da må tidene kraftig forbedres.

— Jeg tror jeg er i rute, men det må flere tøffe økter og konkurranser til for å komme seg opp på det nivået, sier han.

Ingebrigtsen har merket trykket

En annen som fikk vise seg frem i en av de tidligere øvelsene, var 14 år gamle Jakon Ingebrigtsen, lillebror til mer kjente Henrik.

Jakob stjal overskrifter da han for en uke siden løp inn på tiden 3.50,57, noe som er aldersrekord i verden. På Bislett torsdag klarte han ikke å følge opp den prestasjonen. Men 14-åringen forteller at han har merket at han har fått mer oppmerksomhet siden rekordløpet.

— Det har vært litt styr rundt det, sa Ingebrigtsen etter å ha løpt inn til 3.53,90, noe som er hans nest raskeste tid på distansen.