26-åringen er inne i sin første sesong på landslaget, etter å ha imponert i blant annet NM i fjor med sølv på 15 kilometer.

Torsdag fikk han et illebefinnende under landslagets høydeopphold i Val Senales og ble sendt til sykehus.

— Han fikk pustebesvær og ble sendt til sykehus, der han ble sjekket over alt. Etter det jeg har hørt føler han seg bra. Alle sjekkene har gått bra og han er oppe og går. Nå avventer vi de siste prøvene før han kan forlate sykehuset, sier landslagstrener Trond Nystad til Aftenposten.

- Opplevde du situasjonen dramatisk?

— Jeg følte at vi hadde kontroll. Det var mange flinke folk der, sier Nystad, som forteller at Holund har sett bra ut i sesongoppkjøringen.

Det var VG som først omtalte saken torsdag.

Holund: - Jeg føler meg bra

I en pressemelding bekreftes det at alt står bra til med Holund.

– Jeg føler meg meget bra og har blitt godt tatt vare på av alle her på sykehuset i Zams, sier Holund via landslagstrener Trond Nystad i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Også landslagslegen forteller at alt ser ut til å gå bra med Holund.

– Han fikk pusteproblemer og smerter i brystet. Fordi dette skjedde oppe på 2900 meter valgte man å ta ham ut med helikopter for å få utredet hva som hadde skjedd med ham av en lege. Han er blitt grundig undersøkt, opplyser landslagslege Fredrik Bendiksen til NTB.

– Alle svar på prøver som er gjennomført på sykehuset, er tilfredsstillende. Det er foreløpig ikke noe klart svar på hva som har forårsaket dette, men intet tyder på at det er noe alvorlig, og situasjonen er under kontroll, sier Bendiksen.

Holund debuterte i verdenscupen i Lahti i 2009. Han har også gull i junior-VM fra 2008.