Petter Northug og Norges Skiforbund er enige om en ny avtale, med varighet ut sesongen 2018. Det skriver forbundet i en pressemelding søndag ettermiddag.

BAKGRUNN:

— Jeg er glad for at jeg har blitt hørt, og at jeg har fått en treårig avtale med Norges Skiforbund. Avtalen gir meg den sportslige friheten jeg trenger for å vinne flere skirenn og ta flere gull for Norge, sier Northug selv i en pressemelding.

Samme rammer som forrige avtale

— Vi er tilfredse med at Petter Northug nå har akseptert en ny avtale innenfor de rammene som Norges Skiforbund har kunnet tilby han. Han slutter seg til landslaget gjennom hele sesongen, med de samme rettigheter og forpliktelser som alle andre landslagsløpere, sier skipresident Erik Røste i pressemeldingen.

Avtalen betyr altså at Petter Northug får gå verdenscup for Norge de kommende sesongene. Etter at Northug ikke svarte Norges Skiforbund innen fristen satt i september, så det lenge ut til at verdenscupsirkuset måtte klare seg uten sin største stjerne. Siden tok Northug initativ til et nytt møte, da forbundet var klare på at de ikke ville ta initativ i saken. Nå har de to partene altså kommet til enighet.

Ifølge pressemeldingen fra skiforbundet er rammene i avtalen de samme som Northug hadde i forrige sesong.

— Målet mitt er å gå fort på ski for Norge i verdenscupen kommende vinter og i de store mesterskapene deretter. Det er dette jeg har trent hardt for i vår – i sommer – og som jeg nå trener for i høyden i Italia. Jeg trener for seier i morgen, og dagene og ukene som kommer også. Og i de neste årene, sier Northug.

- Fornøyd med å slippe nye diskusjoner

— Det har de siste ukene vært en prosess hvor alle forhold er grundig diskutert, ikke minst på grunn av at avtalen strekker seg fram til og med OL-sesongen 2018. Slike langvarige avtaler har flere av våre beste langrennsløpere. Jeg har ikke hatt noe forhandlingsmandat ut over de rammene som Petter ble tilbudt tidligere i år. Det er akseptert og jeg er fornøyd med at vi slipper nye diskusjoner de neste årene, sier generalsekretær Stein Opsal.

Petter Northug avslutter sin pressemelding slik:

— Nå ønsker jeg kun å se fremover – til tøffe dueller i skisporet – denne sesongen og de neste.