VAL SENALES (adressa.no): Søndag ettermiddag ble det endelig klart. Petter Northug er enig med Norges Skiforbund om en avtale. Det betyr at helten fra Falun-VM sist vinter får delta når verdenscupen innledes i finske Kuusamo fredag 27. november.

To uker tidligere finner den norske langrennsåpningen sted på Beitostølen. Der vil Northug være på plass. Overfor Adresseavisen gjør VM-kongen det klart at han også har planer om å delta under den svenske åpningen i Bruksvallarna helga etter.

For tiden trener Northug side om side med det norske landslaget i Val Senales, under forhold så nydelige at det skal være mulig å glemme både konflikter og problemer av annet slag.

— Livet her på breen er greit. Det var trist i starten, med snøfall og skodde, men ellers har det vært bra den siste uken, sier Northug til Adresseavisen.

Samtidig som cupfinale

Fredag 20. november er det 10 kilometer klassisk i svenske Bruksvallarna. Dagen etter er det 15 kilometer fri teknikk og søndag 22. november klassisk sprint.

— Det kan være aktuelt å gå én distanse, men ikke mer enn en. Det handler om å ta vare på overskuddet, sier Northug.

GODT HUMØR: Petter Northug og trener Stig Rune Kveen deler gode historier på breen i Val Senales. Foto: Richard Sagen

Den svenske sesongåpningen foregår samtidig som Rosenborg skal spille cupfinale i Oslo.— Såfremt Petter ikke skal spille cupfinalen, så går han sikkert en distanse i Bruksvallarna, sier trener Stig Rune Kveen med et smil.

Trenger ingen avtale

Sveriges landslagssjef Rikard Grip oppholder seg for tiden på samme sted som Northug, 3000 meter over havet i Italia. Han er glad for Strindheim-løperens ønske om å delta i svenskenes sesongstart.

— Det blir trivelig. Det er alltid bra med internasjonal motstand. Vi vet jo ikke hvor vi står mot de andre nasjonene.

Grip legger ikke skjul på at Northug-deltagelse også vil skape ekstra oppmerksomhet rundt svenskenes åpning.

— Petter er alltid interessant og han fører med seg mye oppmerksomhet. Det er bare positivt at det blir oppmerksomhet rundt premieren i Sverige, sier Grip.