Etter fem år som langrennsekspert for TV 2 gir Fredrik Aukland seg i kanalen. Aftenposten kunne onsdag fortelle at Aukland melder overgang til NRK med umiddelbar virkning.

EKSPERT: Fredrik Aukland. Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix

Nå bekreftes overgangen av NRK.

– Jeg brenner for langrenn og NRK er langrennskanalen. NRK har lange tradisjoner, og å kunne formidle langrenn der har vært en drøm for meg i lang tid. Nå har jeg fått muligheten, og det er jeg kjempetakknemlig for, sier Aukland til NRK.

TV 2-sjef: — Har vist stor lojalitet

— Jeg har stor respekt og forståelse for Fredriks valg og er overbevist om at han vil styrke NRKs langrennssatsing. Fredrik har vist stor lojalitet og tålmodighet i håp om at TV 2 skulle sikre seg vinter-rettigheter som gjorde at vi kunne bygge videre på suksessen fra OL i Sotsji. At han nå søker nye utfordringer er forståelig, og det er bare å ønske Fredrik lykke til videre, sier TV 2s sportssjef Vegard Jansen Hagen til Aftenposten.

Aukland var TV 2s langrennsekspert da kanalen hadde rettighetene til OL i 2014, men TV 2 sitter nå bare igjen med langløpsrettigheter.

NRK sitter på verdenscuprettighetene. Tidligere i år sikret Discovery retten til å vise OL i 2018, 2020, 2022 og 2024. Aukland er trener for privatlaget Team Santander og har tidligere vært Dario Colognas personlige trener.