Her hopper Pål André Helland av glede etter å ha scoret mot Lillestrøm. Foto: DIGITALSPORT

ÅRÅSEN (adressa.no): Han leverer på banen. Og han fortsetter å levere utenfor, også.Pål Andre Helland fikk hvile låret sitt de siste 20 minuttene i det som ble en ren overkjørsel av Lillestrøm. Men da hadde han allerede gjort nok.

Først ved å hamre ballen i vinkelen fra 25 meter – målet som åpnet LSK-forsvaret. Deretter ved å servere Johan Lædre Bjørdal på corner rett før pause – og i prinsippet avgjøre kampen.

— Anbefaler alle å se oss

Etterpå gikk 25-åringen bare rundt og smilte. Etter 5-0 og RBKs åttende seier på rad på en fotballbane.

— Det bruker jo å være artig å se på når vi spiller kamper, så det anbefaler jeg alle og gjøre, innledet han med til adressa.no – før han ble spurt om scoringen sin.

— Nei. Jeg visste joat han keeperen varsvak på skudd i krysset, gliste han – vel vitende om at, jo, ja – de fleste keepere i bunn og grunn er det.

Samtidig innrømmet Helland at det var viktig for RBK å få hull på Lillestrøm de første 45 minuttene. Hjemmelaget murte igjen så godt de klarte, men måtte fram på banen da den første baklengsen var et faktum.

— Og da får vi rommene vi trenger. Da må de tømme seg, og så kjører vi over dem. Enkelt og greit.

Takker fansen

Der Helland sto i pressesonen flørtet han også bra med RBK-fansen. Supporterne i hvitt og svart dekket en hel kortside på Åråsen, og det tar Helland av seg hatten for.

— Det får oss til å løpe de ekstra meterne, og å smelle til litt ekstra i duellene. At vi scorer fem her i dag er ikke et mål mindre enn det fansen vår fortjener. Det er utrolig artig å gi dem det her, når de stiller opp slik de gjør, skrøtHelland.

Som også understreketat to kamper i uka går helt fint så lenge resultatene er som nå.

— Vi vant vår åttende kamp på rad i dag. Kampprogrammet tapper oss ikke for energi når vi spiller slik vi gjør for tida. Det gir energi. Nå kan cupkampen bare komme.