ROSENBORG — SARPSBORG 3-2:

LERKENDAL (adressa.no): Det var en litt merkelig fotballkamp på Lerkendal søndag kveld. Et hjemmelag som hadde gjort tre endringer fra start fremsto som passive og ubesluttsomme mot et Sarpsborg-lag som tydeligvis hadde bestemt seg for å trøkke skikkelig til.

Det førte til at gjestene fra Østfold ledet 1-0 til pause - og at RBK-trener Kåre Ingebrigtsen måtte bruke utestemme i garderoben ved halvtid.

— Det var blant annet ord som ikke kan sies på TV og diverse kjønnsuttrykk, bekreftet Pål André Helland etter kampen.

— Vi var fryktelig skuffet over førsteomgangen, og vi måtte få vekk frustrasjonen. Vi lignet ikke på Rosenborg, sier Kåre Ingebrigtsen.

Treneren skjemtes nesten over det hans lag viste før pause foran drøyt 13.700 tilskuere på hjemmebane.

— Vi kan ikke være bekjent av de første 45 minuttene, og vi gikk utpå til andre omgang og var svært revansjesugne. Vi skulle være en bedre utgave av Rosenborg, og det klarte vi, sier Bruttern.

- Ikke stas for Sarpsborg

Serielederen kom ut etter pause med fullt trøkk og kjørte nærmest over bortelaget. Først headet Fredrik Midtsjø inn en corner, deretter viste Pål André Helland igjen frem frisparkfoten.

— Vi bestemte oss for at vi skulle gå litt "back to basics". Vi skulle spille resten av kampen på deres halvdel, og det gjorde vi i 45 minutter, sier Ingebrigtsen.

Han forteller at laget klarte å stå høyere, var mer aggressive og presise, og ikke minst - gjorde det man hadde bestemt seg for å gjøre.

— Sarpsborg syntes tydeligvis ikke det var veldig stas å være her, og det må vi forvente. Vi er nødt til å underholde på hjemmebane, sier han.

Selv om hjemmelaget fikk en skikkelig kalddusj da Steffen Ernemann satte inn 2-2 helt mot spillets gang midtveis i andre omgang, malte RBK-maskineriet på, og Alexander Søderlund satte inn 3-2 sju minutter før full tid på en retur etter et Helland-skudd.

— Hos vanlige lag så tar 2-2 litt brodden ut, men vi har en voldsom entusiasme og giv i laget, sier Pål André Helland.

— Trepoengeren viser en enorm vilje i spillergruppa. VI brukte noen minutter på å komme over 2-2 og var nok litt "shaky" da. Men vi gir aldri opp, og det skal guttene ha all ære for, sier Bruttern.

- Glad for avstanden til Stabæk

Det er Stabæk som seiler opp som den største gullrivalen for Rosenborg. Bob Bradleys mannskap slo Vålerenga på lørdag, og ligger sju poeng bak trønderne når 12 kamper gjenstår av årets Tippeliga.

— Vi er glade for de sju poengene. Stabæk har sett veldig bra ut. Alle holder på om at de vil gå på en smell, men det tror jeg ikke, sier RBK-treneren.

Pål André Helland er imidlertid veldig sikker på hvor gullet går i årets Tippeliga.

— Jeg tror ikke at et lag i Norge eller Skandinavia henger med oss når vi er slik som i andre omgang. Vi har sånn voldsom lyst til å vinne serien, at vi jager og jager. Det tror jeg alle elleve på banen og de 13.700 på tribunen merker, sier RBK-vingen.