2.-divisjonslaget Finnsnes IL er på desperat stopperjakt og har opprettet dialog med TIL angående lån av William Frantzen eller Jostein Gundersen.

– Vi har diskutert William og Jostein og så har TIL en kabal som de må få til å stemme. Vi håper TIL får gjort seg opp en mening i slutten av uka. Overgangsvinduet stenger tirsdag, så det er dristig å vente helt til tirsdag ettermiddag i tilfelle vi skulle få nei, sier Finnsnes-trener Bjørn «Bummen» Johansen til itromso.no.

Trenes av Koppinen

Både Frantzen og Gundersen kan spille stopper eller back, noe Midt-Troms-klubben trenger sårt. Per i dag har Finnsnes 14 spillere på kontrakt – og ønsker to forsvarsspillere.

«Bummen» mener Finnsnes i 2.-divisjon kan være et godt alternativ for en av TIL-ungguttene. Om de ikke får spille jevnlig i eliteserien, er kamparenaen i TIL 3.-divisjon.

VIL FORSTERKE: Finnsnes-trener Bjørn Johansen. Foto: Arkiv

– Nettopp det bør være det store plusset (for oss). Om man ser at veien kanskje i år er lang til eliteserielaget, kan man få meget god matching i 2.-divisjon. Mot slutten av sesongen kan man ha vokst seg nærmere A-laget i TIL og den arenaen man mest sannsynlig hører hjemme på. 3.-divisjon er for lavt nivå til å banke på døra til TIL i eliteserien, mener «Bummen».Med seg i trenerteamet har han en annen TIL-legende, Miika Koppinen.

– I utgangspunktet er det ikke aktuelt at Miika skal spille. Han er kommet hit for å starte en trenerkarriere og håper i det lengste å unngå at han tvinges til å spille. Det bør være interessant for William Frantzen eller Jostein Gundersen å bli coachet av Miika hver eneste dag. Det finnes vel kanskje ikke noen bedre i hele Tromsø til å coache forsvarsspillere. Han har 15 år på baken på det høyeste nivået, sier «Bummen» om Koppinen som la opp etter forrige sesong.

Kan frigi midler

TIL spiller treningskamp mot Stabæk i ettermiddag, så i dag vil det neppe skje noen utvikling i saken.

– Vi tar opp dialogen i morgen, og prøver å finne en løsning før helgen. Så får vi se om klarer det, sier «Bummen».

Sportssjef Svein-Morten Johansen i TIL sier dette:

– Vi har hatt et møte med Finnsnes tidligere der vi har diskutert spillerlogistikk. Jeg kan ikke kommentere rundt enkeltspillere i den forbindelse, sier Johansen.

Men han bekrefter at TIL kan komme til å låne ut en spiller.

– Vi vurderer saker, men jeg kan ikke si i dag at det konkret kommer til å skje. Det er enda noen avklareringer som skal gjøres. Dette vurderes i forhold til totalitet og spillerens utviklingsløp, sier sportssjefen.

Et utlån kan også gi TIL større fleksibilitet med tanke på å låne en spiller, for eksempel en keeper. På grunn av Gudmund Kongshavns skade er dette noe som fortløpende vurderes.