Tromsø — Alta 3-0

ALFHEIM: «Gutan» kommer som nyopprykket lag fra 1.-divisjon og mange har tippet laget langt ned på tabellen. Aftenposten- og 100% Sport-ekspert Lars Tjærnås har tippet TIL på 13.-plass. Også VGs Knut Espen Svegaarden har tidligere sagt til iTromsø at han tror TIL vil slite.

Jonas Johansen tror TIL vil gjøre tipsene til skamme. Og en av suksessfaktorene er bred stall og stor konkurranse i laget.

– Så god konkurranse om plassene som vi har nå, har det aldri vært. Jeg tror ikke det er mange som føler seg trygge for å spille. Det er dobbel dekning på alle plassene. Vi føler oss sterke sammen, sier han.

– Kan TIL overraske i eliteserien i år?

– Ja, det tror jeg.

– Hvorfor det?

– Vi har mange unge gutter og mange som har hatt en veldig god vinter. Fysisk sett vil jeg tro vi ligger i toppen i Norge. Det handler bare om å få det ut i kamp og finne en spillestil som passer oss. Vi er på god vei, sier Johansen.

KJEMPER: Jonas Johansen kjemper seg forbi en Alta-spiller. Foto: Øyvind Sivertsen

Remi Johansen startet på benken mot Alta lørdag.– Jeg trente ikke normalt fredag, det kan ha noe å si, men det er tøff konkurranse om de to sentrale plassene og egentlig over hele fjøla generelt, sier Johansen.

– Jeg tror ikke noen skal føle seg trygg på en plass på laget, legger han til.

– En tøff reise

TIL slo Alta greit 3-0 på Alfheim lørdag. Zdenek Ondrasek headet inn 1-0, før Magnus Andersen fikset 2-0 med et skudd via stolpen. Tidlig i andre omgang, sørget Johansen for 3-0 med et utsøkt «kipp».

Steinar Nilsen konstaterer at «Gutan» er i rute før seriestart om to uker. Han kommenterer utsagnet om at TIL kan overraske slik:

– Det har vel mange sagt, egentlig, både TV2 og veldig mange andre, men jeg tror det blir en tøff reise for oss uansett. Jeg tror vi må slåss knallhardt for poengene hele veien. Hvis spillergruppa forstår det, tror jeg vi kan gjøre det veldig bra. Hvis vi forstår det veldig seint, tror jeg det blir veldig vanskelig.

TIL har budsjettert med en 12.-plass i årets eliteserie. Det tenker Nilsen lite på.

– Jeg forholder meg ikke til det som er budsjettert, for å si det slik. Jeg forholder meg til å vinne den neste fotballkampen. Og akkurat nå er det Stabæk som er neste motstander i en treningskamp. Jeg bryr meg ikke så veldig mye om hva det er budsjettert med, sier Nilsen.

– Jobber døgnet rundt

Det blir neppe store forandringer i TIL-stallen før seriestart, men på grunn av skaden til Gudmund Kongshavn vurderer Nilsen & co. å hente en keeper på en korttidsavtale. En mulig løsning kan være at TIL låner ut en spiller selv.

– Vi jobber døgnet rundt hos oss, så får vi se hva vi gjør, sier Nilsen.

Unggutten Tobias Hjorten Paulsen viste at han har et stort potensial i lørdagens kamp. Spørsmålet er 17-åringen er klar for å være reserve i eliteserien om to uker.

– Nå spilte vi mot Alta i dag. Når eliteserien starter, tar vi ut en tropp da. Det tar vi ikke stilling til i dag, sier Steinar Nilsen.