Tromsø — Alta 3-0

ALFHEIM: TIL vant i dag 3-0 over Alta etter scoringer av Zdenek Ondrasek (7. minutt), Magnus Andersen (17. minutt) og Jonas Johansen (47. minutt).

I mål sto en debutant - som holdt nullen - Tobias Hjorten Paulsen.

– Det var veldig artig. En fin kamp å spille. Vi fikk jo seieren, så det var veldig artig, sier Paulsen.

Han vartet opp med et par solide refleksredninger og var uredd i feltet, til tross for at han er nokså lav til å være keeper (181 centimeter).

– Det er veldig artig, men jeg vet jo at jeg er god til det, så jeg må bare tørre å gjøre det i kamp også, sier Paulsen.

– Har det i blodet

Han går på NTG i Tromsø, men er opprinnelig fra Sørreisa i Midt-Troms.

– Han er fra Sørreisa, så han har det i blodet. Han har vært god, de siste ukene spesielt. Det var viktig for oss å få en keeper som turte å snakke litt og har litt pondus. Han har en bra fremtid foran seg, sier Jonas Johansen.

UREDD: Tobias Hjorten Paulsen er ute og bokser i feltet. Foto: Øyvind Sivertsen

Sørreisa er bare noen få kilometer fra Skøelv, der TIL-legende Trond «Slegga» Johansen er fra. Derfor er det ikke så rart at sønnen Jonas Johansen har sansen for TILs ferske keeper.– De som kommer derfra har det i både kjeften og beina, gliser Johansen.

Fornøyd Nilsen

Også TIL-trener Steinar Nilsen var fornøyd.

– Jeg synes Tobias kommer bra fra det. Han har veldig lite å gjøre i en lang periode og det er alltid utfordrende for en keeper. Når han først blir satt på noen prøver, selv om det kommer ganske rett på, plukker han det også. Han viser fine kvaliteter i dag, og ikke minst er det veldig bra at han er konsentrert gjennom hele kampen, sier TIL-trener Steinar Nilsen.

TIL-keeper Gudmund Kongshavn er ute med skade en stund til, mens Benny Lekström er bortreist på grunn av begravelse. Derfor fikk unggutten sjansen i dag.