FREIBURG: TILs U19-lag er for tiden på Tyskland-turné der de i alt skal spille fire kamper mot topp tysk Bundesliga-motstand.

I første kamp var det William Akre som markerte seg med sin sene scoring i 1-1-kampen mot Hoffenheims U19-lag.

Lørdag var det en annen kjapp kantspiller som viste seg fram.

17 år gamle Brian Stangnes, som kom til Tromsø og begynte på NTG for nesten to år siden, markerte seg med ekte hat trick i 6-4-tapet for Karlsruhers U19-lag på lørdag.

– Selvfølgelig er det artig å møte topp motstand. Jeg har gode spillere rundt meg som gjør en fin jobb. Det er godt å få ballen trillet i bakrom, og så må jeg sette den i mål, sier Stangnes.

– Det var en av de råeste angrepsrekkene jeg noensinne har sett. De er nummer tre i den tyske Bundesliga for U19-lag og scorer i snitt fem mål per kamp, men slipper også inn tre mål per kamp, humrer TIL 2-trener Lars Petter Andressen.

– Fartsfylt talent

Midtstopper Fredrik Michalsen, som har trent mye med TILs A-lag, scoret ett av målene, men det var 17 år gamle Stangnes som for alvor markerte seg med faktisk et ekte hat trick.

– Av 1997-guttene har vi spesielt mange kantspillertalenter. Brian har i likhet med William (Akre) stort fart og er god til å utfordre, men har også en veldig god avslutningsfot. Med han, William Akre og Peter Aas, har vi tre meget talentfulle kantspillere, der Brian og William kanskje er lengst fremme i køen akkurat nå, sier Andressen.

STORE STEG: TIL sitt U19-lag med lagbilde etter 1-1-kampen mot Freiburg, lagets andre uavgjorte på lagets Tyskland-turné. Foto: Privat

Tirsdag kveld var det ny kamp mot Freiburg sitt U19-lag. Og igjen viste Stangnes seg fram.– Vi lå under 1-0 på et veldig godt frispark, men i 2. omgang kom Brian alene igjennom og sørget for 1-1. Brian har vært veldig god her nede og kommer til veldig mange muligheter. Han er en av dem som leverer veldig godt om dagen, sier Andressen.

Han vil ikke utelukke at Stangnes allerede i år kan være en spennende spiller med tanke på å få vist seg fram for A-laget.

– Han er i skorpen til å få det og det er muligheter. Han er nok ikke langt unna, men når det er sagt, er det en veldig tøff kamp å komme med der, sier Andressen.

Stangens selv har ambisjonene i orden.

– Jeg har selvfølgelig en drøm om å komme meg opp på A-laget en dag. Det er tøff kamp om plassene på TIL 2, så det er nok vanskelig med det første, men jeg skal prøve, sier Stangnes.

– Høyt nivå

Det er ikke bare Stangnes, men også hele laget som viser seg fram mot lag i europeisk toppklasse.

– Igjen møter vi et veldig godt lag, som er kjent for måten de presser på. Vi leverte en veldig god kamp og sjansemessig kunne vi fort ha vunnet. Det vi leverer her er på et veldig høyt nivå. Vi etablerer mange gode angrep og jeg synes det er utrolig flott å se hvor mange spillere som tar store steg her nede, sier Andressen entusiastisk.

Men selv med så store talenter, er plassen langt fra sikret for Stangnes, selv på TILs 2. lag.

– De kan bekle begge kantposisjoner alle de tre jeg nevnte, men det vil også ha mye å si med Michael (Norø Ingebrigtsen), om hvor mye han skal være med. Men at dette er spillere som er mer enn god nok for 3.-divisjon, hersker det liten tvil om, sier Andressen.

Etter Hoffenheim-kampen uttalte Andressen at Akre hadde ekstremferdigheter som ingen andre i klubben har, men Stangnes er en annen type spiller med store talenter.

– William er en dribletype, mens Brian er mer rett på med veldig stor fart og er en veldig god avslutter, så det er store talenter, smiler Andressen.