Tore Asheim, Viking-supporter.

Først og fremst, for en kamp av Viking på Ullevaal. Sprudlende, om enn noe defensiv tilnærming i begynnelsen av 2. omgang, og det gir håp om at ting virkelig er på gang for dette laget. Jeg kan ikke si nok gode ting om dem for tiden, noe som egentlig er litt skremmende. Vet liksom ikke helt hvordan jeg skal forholde meg til et Viking-lag som faktisk klarer å reise seg etter først å bli liggende under, for så å bli utliknet imot på bortebane mot et lag vi har slitt mot de siste årene.

Bør ikke få kommentere VIF igjen

Søndag slet vi med dommeren også, da vi igjen ble snytt for straffespark da en spiss ble meid ned av keeper. Det ble snakket om fra kommentatorenes side at disse poengene var viktigere for VIF enn Viking, og det er tydelig at dommer Johnsen fikk det samme memoet.

Tidligere landslagssjef Egil Olsen. Nå ekspertkommentator på TV 2. Foto: NTB scanpix

Den kompensasjonsdømmingen som kommer oss i favør resten av året vil være drøy, med tanke på alt det vi har gått igjennom så langt. Nok om det, det får oss inn på Harald Bredeli og spesielt Egil Olsens prestasjoner i kommentatorboksen i går. Bredeli var egentlig ikke så ille. Men Drillos partiske kommentering var noe utenom det vanlige. Jeg liker egentlig Drillo som ekspertkommentator, men den mannen bør ikke få kommentere VIF på norsk TV igjen. I det minste ikke mot Viking.

Burde vært rødt kort

En tror Alsaker er ille når han kommenterer Liverpool, eller Roar Stokke når han kommenterer Manchester United, men disse har ingenting på det Drillo gjorde. En kunne føle skuffelsen helt fra Oslo til Tyneside når han ikke kunne arrestere Viking på offside for vår første scoring. Så blir en stempling der VIFs Berge burde fått sitt andre gule kort avfeid med at det er bra han trør til. Dette er i for og seg ikke så ille. Egentlig.

Det som dog er ille når han faktisk sier at Viking er heldige som leder og at målet til Jørgensen omtrent var ferdigscoret. Da ser han ikke kampen. Da ser han kun det hele fra et VIF-perspektiv, og ville passet bedre inn som skribent på VPN enn som kommentator for en riksdekkende tv-kanal.

Har egentlig sansen for Drillo

Egil, det er ok at du ikke liker Viking på grunn av at Dadason scoret med den islandske guds hånd i 1999, men kom an...vis oss i det minste s at du faktisk ser kampen og kan medgi at vi for det meste var det beste laget. Det er tross alt det TV2 betaler deg for. For å gi et relativt nøytralt perspektiv på fotballen som spilles på skjermen.

Når alt dette negative er sagt, jeg har virkelig sansen for Drillo på et generelt grunnlag. Bare ikke som kommentator når VIF spiller. TV2 ville ikke satt meg til å kommentere Viking, de ville strengt tatt ikke satt meg til noe, og de bør heller ikke la overdrevent partiske sjeler få kommentere sine favorittlag. Det er for lokalpressen.