Kurt Støen Foto: Øyvind Brenne

— Utgangspunktet for å komme tilbake er tillit. Så lenge klubben ønsker oss tilbake, regner jeg med at tilliten til oss er til stede, sier Stray Pedersen, som etter en ufrivillig ferie returnerer til jobben som fysisk trener på Start-treningen i dag.

Både han og osteopat Kurt Støen bekrefter at trener Stig Inge Bjørnebye på et møte i starten av juli kom med anmodning om at de skulle trekke seg fra jobbene sine. Den gang gikk det ut meldinger om at duoen skulle ha blitt sparket.

Utløsende faktor skal slik Fædrelandsvennen forstår det, være skadesituasjonen og faglig uenighet knyttet til arbeidet med skadede spillere.

SENDT PÅ FERIE.

Resultatet ble en ikke-planlagt ferie ut juli. Men etter møteaktivitet de siste dagene er det nå klart at duoen ønskes tilbake med umiddelbar virkning.

– Som alle vel vet, ble vi bedt om å trekke oss. Derfor må vi gå noen runder og få ting på plass nå, men det vil helt sikkert gå seg til. Jeg regner med at både klubben og hovedtrener har tillit til oss siden vi blir bedt om å komme tilbake.

– Hvordan blir det å arbeide med Bjørnebye, som har anmodet deg om å trekke deg?

– Jeg har ikke fått pratet med Stig ennå, men jeg regner med at han og klubben har innsett at beslutningen om å be oss gå var gal. Vi må bare bli enige om arbeidet fremover, og det tror jeg også at vi blir, sier Stray Pedersen, som har avtale med Star ut 2009-sesongen.

På spørsmål om han forventer en unnskyldning fra Bjørnebye svarer Stray Pedersen slik:

– Vi må diskutere det som har skjedd, men det viktigste nå er at jeg vil bidra med det jeg kan mot den fantastiske spillergruppa i Start.

VURDERER SITUASJONEN.

Kurt Støen ble i løpet av sommerferien enig med Start om en avtale hvor han skulle behandle spillere et par timer om dagen ut denne sesongen. Osteopaten driver sin egen klinikk i Kristiansand, og vurderer nå om han skal gå tilbake i full Start-stilling eller fortsette med behandlinger i tillegg til klinikkjobbing.

– Jeg har fått beskjed om at de vil ha meg tilbake i klubben og treningsfeltet. Vi får se hva det blir til, sier Støen.

– Er det uproblematisk for deg å komme tilbake hvis du bestemmer deg for det?

– Det vil ikke være noe problem så lenge ting er ordnet opp i. Tillit er et nøkkelord.

HAR RYDDET OPP.

Sports- og mediedirektør Svein Mathisen er glad saken har løst seg.

– De fleste mennesker kommer tilbake fra ferie, og det er det som også har skjedd her. Det var faglig uenighet, som vi nå har ordnet opp i. Nå vil vi benytte oss av alle krefter for å få Start oppover, sier Matta.

I tillegg er Pål Erik Pedersen tilknyttet Start som fysioterapeut ut sesongen.

Stig Inge Bjørnebye medgir at det har vært faglig uenighet, men sier i en kommentar til Fædrelandsvennen at han er klar til å samarbeide med Stray Pedersen og Støen, og at fokus nå er på å vinne fotballkamper fremover.