David Nielsen Foto: Øyvind Brenne
Fotball eliteserien 17.04.06 Rosenborg ( RBK ) - Start 3-0Marius Johnsen, StartFoto: Carl-Erik Eriksson, Digitalsport Foto: Digitalsport

— Kurt Støen og Jørg Inge Pedersen er to av de flinkeste og mest lærevillige jeg kjenner. Her virker det som om Start har et behov for å legge skylden på noen. Jeg synes det er trist, det som nå skjer i klubben, sier Johnsen til Fædrelandsvennen.

— Kurt og Jørg Inge har i hvert fall ikke gjort en dårlig jobb i Start. Jeg tviler sterkt på at dette løser noen av klubbens problemer, sier Valencia.

Fædrelandsvennen kjenner til at både osteopat Støen og fysisk trener Pedersen har fått beskjed om at de er uønsket av trener Stig Inge Bjørnebye.

Etter siste seriekamp før ferien, hjemme mot Lyn, skal en frustrert Bjørnebye ha gitt klart uttrykk for dette overfor en tilnærmet samlet spillergruppe.

— Jeg var ikke til stede selv, men hørte at noe hadde skjedd, sier Valencia.

Jørg Inge Pedersen har kontrakt med Start ut 2009, men Start er nå «i dialog med den fysiske treneren om å avslutte samarbeidet tidligere enn planlagt». Kurt Støen har kontrakt ut sesongen og får ikke tilbud om forlengelse.

Begge er satt på ferie ut juli, til tross for at Start-spillerne er i gang med fellestrening igjen allerede i morgen. Foreløpig er det uklart hvem som skal ha det medisinske ansvaret fremover.

— Meg bekjent er det ikke ansatt nye ressurser rundt det medisinske støtteapparatet, men det er naturlig å jobbe mot 2008 da vi trenger nye ressurser, sier daglig leder i Start Toppfotball AS, Harald Andersen.

— Dette må være direkte mistillit mot Støen, som ikke får fornyet kontrakten og mot Pedersen som dere vil korte ned avtaletiden med?

— Det må det sportslige apparatet svare på, svarer Andersen.

— Ingenting er avklart, hevder sports og mediedirektør Svein Mathisen.

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til skal Pedersen ha fått brev fra Start, Støen muntlig beskjed, om at arbeidsforholdet ønskes avsluttet.

Mens Stig Inge Bjørnebye ikke er tilfreds med jobben duoen har utført, er gamletrener Tom Nordlie av en helt annen oppfatning.

— Jeg hadde ingen problemer med noen av dem da jeg var i Start, sier Nordlie.

Verken Støen eller Pedersen ønsket å si noe i går. Trener Bjørnebye svarte ikke på Fædrelandsvennens henvendelser, og det gjorde heller ikke kaptein og talsmann for spillergruppen, Atle Roar Håland.