– Jeg har ikke så lyst til å si så mye om det som har vært, men det er godt å være tilbake, sier Kurt Støen til Fædrelandsvennen.

Da Benny Lennartsson ankom den første treningen på Sør Arena mandag, var Støen tilbake på treningsfeltet.

– Jeg skal være mer med på feltet igjen, men kommer fortsatt til å ha et par dager på klinikken i byen, sier Støen, som fortsatte å behandle spillerne etter uoverensstemmelsen i sommer.

GODT BESATT

– Kurt og Start hadde en avtale der vi slapp spillere til ham for behandling. Men nå er han tilbake for fullt i klubben, sier sports— og mediadirektør Svein Mathisen, som dermed står med en fysioterapeut/osteopat, en fysioterapeut og en fysisk trener i klubben.

Fysioterapeut Pål Erik Pedersen, som kom inn da Støen og Jørg Inge Stray Pedersen gikk på en ufrivillig sommerferie, fortsetter i hvert fall ut sesongen.

– Er dere for mange i støtteapparatet nå, Mathisen?

– Nei, det kan aldri bli for mange. Men vi må se om vi skal ha det slik neste år. Det som er bra nå, er at vi får systematisert en del ting bedre fordi vi er flere. Blant annet skal vi nå gå inn og teste en del ting, for eksempel sammenhengen mellom trening og spillernes form.

– Er ikke dette gjort før?

– Jo, men nå skal vi systematisere det bedre. Vi skal blant annet bli bedre på å vite når vi kan bruke spillere som kommer tilbake fra skade, sier Mathisen.

NYTT UTSTYR

Fysisk trener Jørg Inge Stray Pedersen bekrefter at det nå skal jobbes litt annerledes.

– Vi skal generelt bli bedre på testing. Vi får investert i noe nytt utstyr – blant annet en lactat-tester. Den hjelper oss til å gjøre den fysiske treningen riktig. Det er et kontrollinstrument, sier Stray-Pedersen, som mener å spore en ny giv i det medisinske apparatet.

— Vi har alle lyst å bidra til at Start får gode resultater fremover. Det hjelper at vi er bedre besatt også, sier han.