Det var en herlig bergensk 17. mai, kraftige regnbyger til tross. For Branns representanter så møtet med bergenserne ut til å være god medisin dagen etter at de rotet bort en 2-0-ledelse mot Nest-Sotra.

Trener Rikard Norling hadde tatt med seg familien, og så rett og slett ut til å nyte marsjen gjennom byens gater. Svensken smilte, hilset og vinket, og bortsett fra noen tøffinger bak et vindu på Bryggen som ropte "rykker ned, rykker ned!", var det lykkønskninger og heiarop Brann-gjengen ble møtt med.

Smilte gjorde også mannen som befant seg bare noen meter unna Norling, Branns styreleder Eivind K. Lunde. I det minste frem til 16. mai-kollapsen ble tema.

— Det var utrolig skuffende, vi trodde ikke det skulle gå an. Noe gikk ut av ballongen underveis, sier Lunde mens buekorpsene trommer forbi.

- Vurderer Norling fortløpende

Hverdagen kan virke fjern på en slik festdag, men på Stadion kommer den fryktelig fort. Allerede mandag er det styremøte i Brann.

- Blir treneren tema der?

— For å si det sånn: sport er alltid tema på styremøtene. Men dette er et lenge planlagt møte, det er ikke noe ekstraordinært ved det, sier Lunde.

- Har dere tillit til Norling?

— Ja, det har vi. Det må vi – vi må stå bak treneren vår så lenge vi kan.

- Hvor lenge kan dere det hvis Brann fortsetter ikke å vinne fotballkamper?

— Den diskusjonen får vi ta når så langt kommer. Nå er det egentlig bare å se fremover og vinne fotballkamper, det er det som er tema.

- Kan det ende med at Norling ikke er Brann-trener etter styremøtet?

— Jeg diskonterer ingenting om fremtiden. Det er en fortløpende vurdering. Vi må hele tiden være opptatt av å prestere, og finne en måte å vinne fotballkampene som vi står foran, sier Lunde.

- Klar over forutsetningene

For første gang måtte Branns trener høre supporterne rope "Norling må gå!" mot slutten av 16. mai-kampen. At hans fremtid skal opp til diskusjon på styremøtet, finner han helt naturlig.

— Jeg er fullt klar over hvilke forutsetninger som gjelder. Jeg bedømmes etter resultater og prestasjoner. Det inngår som en del av det å være fotballtrener, ferdig med det, sier Norling, mens han stadig må avbryte seg selv for å gratulere folk med dagen.

At hans egen jobbfremtid er uviss, virker ikke å sette preg på begeistringen over 17. mai og bergenserne.

— De tar imot sitt Brann og nasjonaldagen på en fantastisk måte. Jeg blir bare mer og mer imponert av byen og landet. Fantastisk, sier Norling.

Der er styrelederen helt enig.

— Det er alltid like festlig å gå i 17. mai-tog. Bergenserne er imponerende, og vi er eksklusive som har en sånn tilhengerskare. At noen også gir uttrykk for sine skuffelser, det må de få lov til, sier Lunde.

- 95 prosent er positive

Også Branns spillere gikk med hevet hode i Hovedprosesjonen. Kristoffer Larsen laget to kjappe mål mot Nest-Sotra, og så lenge ut til å bli den store 16. mai-helten.

— Det pleier å være god stemning i toget uansett. Folk flest heier, vi skal ikke klage, sier Larsen.

— Kampen gikk ikke som den skulle, men folk støtter oss. Noen få har ropt på 2. divisjon, men såpass må vi tåle. Jeg opplever at hele Bergen egentlig vil at Brann skal lykkes, og vi har et ansvar overfor byen. Når 17.000 møter opp på Stadion i 1. divisjon, fortjener de mer enn 2-2 mot Nest-Sotra, sier Jonas Grønner.

— Vi skulle ønske at vi hadde tre poeng å vise frem. Når vi driter oss ut, må vi likevel gå rakrygget. Vi får ufortjent mange gode ord. 95 prosent er positive, sier Kenneth Udjus.