I spansk fotball er det knapt noe som generer avisoppslag som når Barcelona og Real Madrid kjemper om samme spiller, og avisene i landet virker overbevist om at nettopp det var tilfellet med Martin Ødegaard, før den norske tenåringen til slutt signerte for Real Madrid.

Norske medier har også skrevet om Barcelonas interesse for Ødegaard, og stortalentets besøk i den katalanske storbyen i desember ble godt dokumentert.

Nå kommer den velrenomerte spanske avisen El Confidencial med flere opplysninger om hvorfor Ødegaard valgte Real Madrid — og ikke Barcelona.

Avisen skriver at Barcelona ble uaktuelt med en gang daværende sportsdirektør Andoni Zubizarreta foreslo å gjennomføre overgangen «via en agent som skulle anbefale den katalanske klubben».

Hans Erik Ødegaard var på plass da Martin Ødegaard debuterte for Castilla i februar. Foto: Kjetil Flygind

Da Zubizarreta foreslo det, skal Hans Erik Ødegaard, Martins far, ha reist seg og ansett møtet som ferdig. Det skal heller ikke ha vært interessant å høre Barcelonas lønnsforslag.El Confidencial hevder at disse opplysningene kommer fra kilder tett på Martin Ødegaard. Kent Karlsen, agenten som var med far og sønn Ødegaard til Barcelona, avkrefter opplysningnene.

— Disse opplysningene stemmer ikke. Hva som ble lagt til grunn for at Barcelona ikke ble valgt, vet nok kun Hans Erik og Martin, skriver Karlsen i en tekstmelding.

— Vi kommenterer ikke noe, skriver Hans Erik Ødegaard i en tekstmelding.

Overgangsnekt

Barcelona kan forøvrig ikke registerere nye spillere før januar 2016, på grunn av en straff for å ha brutt FIFAs regelverk for ervervelser av mindreårige.

Dermed er det sannsynlig at Barcelona foreslo at Ødegaard kunne spille en sesong til i Strømsgodset, før han eventuelt sluttet seg til den katalanske storklubben i januar 2016. Til slutt tapte uansett Barcelona kampen om Ødegaards signatur. Og Zubizarreta? Han tapte tilliten til klubbpresident Josep Maria Bartomeu, og fikk sparken i januar.

Det mislykkede møte med Hans Erik Ødegaard var altså blant det siste Zubizarreta foretok seg som sportsdirektør for Barcelona.

Hevdet Barcelona prøvde å kuppe overgangen

Selv om El Confidencial altså hevder at Barcelona var uaktuelt for Ødegaard helt siden desember, har sportavisen Marca tidligere skrevet at Barcelona kontaktet Hans Erik Ødegaard kun timer før Martins overgang til Real Madrid ble formalisert, i et siste forsøk på å overtale ham om at Barcelona var det rette valget.

Andoni Zubizarreta måtte til slutt forlate Barcelona etter flere år med skuffende resultater. Foto: AP

Heller ikke disse opplysningene har blitt bekreftet av teamet rundt spilleren.Da Ødegaard stilte på sin første pressekonferanse som Real Madrid-spiller, fikk 16-åringen spørsmål om hvorfor han valgte Real Madrid foran Barcelona.

— Jeg følte meg hjemme da jeg kom hit. Jeg føler dette er den beste muligheten, sa Ødegaard.

Nordmannen har blitt skjermet etter overgangen til Real Madrid. Han har allerede vært i aksjon to ganger for Real Madrids B-lag.