16-åringen er ikke blant de 20 navnene som er med til Tyskland. Det bekreftes på Real Madrids nettside (se hele troppen nederst i saken).

I deler av den spanske pressen hadde det blitt spekulert i om Ødegaard skulle få være med i troppen til onsdagens kamp mot Schalke.

16-åringen trente med førstelaget på Valdebebas i går, men han må foreløpig vente på førstelagsdebuten.

Rosende ord fra sjefen

Allerede på fredagens pressekonferanse med Real-sjef Carlo Ancelotti, kom det frem at Ødegaard neppe kom til å få særlig mye spilletid mot Schalke.

Martin Ødegaard, her fra Castilla-debuten på Valdebebas i Madrid, spilte kun én omgang i regntunge Amorebieta lørdag. Foto: Digitalsport

– Han følger programmet sitt med selvtillit. Noen ganger trener han med oss, noen ganger trener han med Castilla. Han begynte å spille forrige uke, og han kommer til å spille med Castilla denne uken. Jeg tror ikke at jeg kommer til å bruke ham mot Schalke, sa Ancelotti, som roste det norske stortalentet.– Inntrykket av ham er det vi hadde før han kom hit: Han er et veldig stort talent med en stor personlighet. Til tross for alderen har han ingen problemer med å trene med oss, sa Real Madrid-manageren.

To kamper for Castilla

Ødegaard har så langt spilt to kamper for Reals B-lag, Castilla.

B-lagsdebuten fikk han dan han spilte 20 minutter som innbytter da Castilla spilte 2-2 mot Athletic Bilbaos B-lag 8. februar.

Lørdagen denne helgen spilte han sin første kamp fra start, men ble byttet ut halvveis i en kamp som var sterkt preget av de elendige baneforholdene.

Lagene møtes i Gelsenkirchen onsdag. Returen går i Madrid 10. mars.

Real Madrids 20-mannstropp til Schalke-kampen:

Keepere: Casillas, Keylor Navas and Pacheco.

Forsvar: Varane, Pepe, Derik, Marcelo, Carvajal, Arbeloa and Nacho.

Midtbane: Kroos, Bale, Isco, Illarra, Medrán, Lucas Silva.

Angrep: Cristiano Ronaldo, Jesé, Benzema and Chicharito.