60-åringen, som bor i Elnesvågen kun et par-tre mil fra Molde, la ut en Facebook-status under kampen som vakte begeistring hos flere. Den lyder som følger:

"Jeg: Børre...

Tlf: Politiet her fra Molde...er alt OK?

Jeg: Jaa...?

Tlf: Vel, kan du dempe lyden litt...

IMG_4078.PNG

Jeg: Vel, TV-lyden er ikke SÅ sterk, sånn cirka 75 prosent...men... Tlf: ...men mye tramping i gulv og høye skrik fra et menneske. Høres ut som noen kjemper desperat for livet...

Jeg: Ja, det er bare Tromsø som leder, og jeg...er er litt engasjert...

Tlf: Bare litt lavere lyd...Tromsø vinner likevel...Ha en god kveld!"

Tulletelefon

Når iTromsø kommer i kontakt med Børresen, forteller at han er hos naboer og prøver å "bestikke dem med litt god drikke" etter den heftige fotballkampen, som Tromsø vant 2-0. — Det var mye liv og mye lyd. Jeg innrømmer det. Noen må ha hørt det, og jeg har altandøren på vidt glapp, for det blir heftig temperatur med en 65-tommers skjerm som skal vise gleden fra Alfheim, sier 60-åringen, som innrømmer at han i ettertid ikke er helt sikker på om oppringingen kom fra politiet.

— Jeg klarte ikke å finne ut hvor anropet kom fra, sier han.

Engasjement

Operasjonsleder i Nordmøre og Romsdal politidistrikt, Leif Bergem-Ohr, avkrefter at de har jobbet med en sak tilknyttet tv-fotball-støy i kveld.

— Det er nok noen med engasjement for det andre laget som har spilt han et pek. Det er nok det som gjenspeiles, tipper Bergem-Ohr.

Politiets operasjonsleder er selv en engasjert fotballsupporter, men vil ikke flagge sin klubblojalitet offentlig.

— Men jeg håper at Nord-Norge beholder to lag i eliteserien. De hører hjemme der, litt som Brann, sier den særdeles sympatiske operasjonslederen.

— Sesongbeste

For Børre Steinar Børresen endte uansett kampen i en gedigen opptur. "Gutan" vant sin andre seriekamp for sesongen, og klatret opp fra direkte nedrykksplass til kvalikplass på tabellen.

— Jeg skal ikke klage. Det var sesongbeste, ingen tvil om det, sier mannen som opprinnelig er fra Tana og som ble TIL-frelst da laget vant cupen første gang i 1986. — Jeg var og så dem på Color Line Stadion tidligere i sesongen (mot Aalesund, TILs eneste seier før kveldens kamp, journ. anm.). De hadde samme innsatsen og gutsen i den kampen, og jeg kjente igjen litt av det samme som jeg så mot Aalesund her nede, sier TIL-supporteren entusiastisk.

Nå kan han nyte resten av helga, uten å bekymre seg for verken politi eller at TIL gir vekk billige baklengsmål.

— Nå er "Gutan" for alvor på gang, spår TIL-supporteren.

Det er forøvrig langt fra første gang Børre Steinar Børresen tar av når han ser sitt kjære TIL i aksjon.

Her kan du se et ellevilt videoklipp av supersupporteren da Sigurd Rushfeldt scoret sitt aller siste av 172 eliteseriemål, og sendte TIL langt på vei mot seriesølvet som de vant i 2011.