Lørdag ettermiddag møter RBK danske Aalborg til treningskamp på Lerkendal.

Der er trener Kåre Ingebrigtsens plan å toppe laget, men en fysisk tøff mai måned har satt sine spor i a-stallen.

Ønsket nordisk motstand

Bruttern har nemlig fem «tunge forfall» til oppgjøret.

  • Tore Reginiussen — sliter fortsatt med strekken han pådro seg i mai.

  • Anders Konradsen – pådro seg også en strekk, mot Molde.

  • Yann-Erik de Lanlay – fortsatt skadet i kneet etter Haugesund-kampen.

  • Fredrik Midtsjø – fremedeles ute etter overtråkket han pådro seg mot Molde, som kostet ham landskampene.

  • Gudmundur Thorarinsson – lysketrøbbel.

De som frykter at dette er langvarige greier, kan imidlertid senke skuldrene. Bruttern er rimelig sikker på at de aller fleste er tilbake når alvoret starter igjen mot Bodø/Glimt 2. juli.

Dermed blir det en god del forandringer fra den «vanlige» startelleveren når det danske topplaget Aalborg er på Lerkendal lørdag.

— Vi ønsket nordisk, god motstand i sommer, med tanke på e-cupkvalifiseringen som starter i juli. (RBK trekkes antakelig mot et nordisk lag i 2. kvalikrunde).Det fikk vi, og det er vi glade for, sier Bruttern til adressa.no – og tenker også på kampen borte mot Östersund neste helg.

Bakenga med i tropp

Mot Verdal (5-0) i midtuka byttet Bruttern samtlige til pause for å holde alle i gang. Slik blir det ikke i ettermiddag:

— Nei. Vi spisser det vi kan. De to neste kampene er viktige for oss med tanke på det som skjer senere i sommer, sier RBK-treneren.

Med Micke Dorsin ute av stallen (lagt opp), Riku Riski ute av kamptropp (på vei til Odd) i tillegg til skadene, er det ingen tvil om at det kan dukke opp nye spillere på Lerkendal i sommer.

Mushaga Bakenga er med også i dagens tropp, og RBK-trener Ingebrigtsen medgir at klubben er på utkikk:

— Det kan godt hende det kommer inn spillere uten at vi selger noen. Samtidig er vi forholdsvis rolig. Det er «skumlere» for oss at andre klubber skal ha spillere denne sommeren, og fort kan se til Rosenborg, sier treneren.