– De treningsukene vi går inn i nå blir derfor svært viktige, sier RBKs assistenttrener Erik Hoftun. – De treningsukene vi går inn i nå blir derfor svært viktige, sier RBKs assistenttrener Erik Hoftun. Foto: Richard Sagen

Slik skal Rosenborg takle 15 kamper på 60 dager

Her er det tøffe kampprogrammet i sommer.

TRONDHEIM (adressa.no): — Det er slutt på ferien. Hvis det går som vi håper, blir det ikke flere pauser før i desember.

Det er mandag ettermiddag, og RBKs assistenttrener Erik Hoftun setter seg ned med adressa.no etter den første «ordentlige» treninga etter ferien.

Ennå er ikke alle spillerne på plass – landslagsgutta kommer først torsdag. Men i løpet av de neste snaue tre ukene vil spillerne merke at ferien er over.

2. juli reiser RBK til Aspmyra for å møte Bodø/Glimt. Dersom Rosenborg tar seg gjennom de første rundene av mesterligakvalifiseringen, vil Glimt-kampen være starten på en tomånedersperiode hvor det skal spilles 15 kamper.

Eller: En kamp hver fjerde dag.

To økter per dag

— De treningsukene vi går inn i nå blir derfor svært viktige. Det er planlagt tøffe økter, og mye spill i høyt tempo. Vi kjører to økter med ball fire dager per uke, ellers blir det én økt per dag. Men disse skal være meget intensive, forklarer Hoftun.

Denne oppskriften ble også gjennomført i vinter, og har båret frukter. Onsdag denne uka skal Rosenborg-gjengen for eksempel til Verdal for å spille treningskamp, men denne tas ikke hensyn til i treningsarbeidet. Det gjør heller ikke kampene mot Aalborg (lørdag) eller Östersund (neste søndag) i særlig grad.

— Vi vil nok roe litt ned dagen før begge de kampene. Ikke ellers, sier Hoftun – og bekrefter at RBK i de to kampene vil toppe laget.

Verdal-oppgjøret blir mer en miks av ikke-landslagsspillere og juniorer.

Mindre gjenkjennelig i fjor høst

Men tilbake til treningen: I fjor høst måtte RBK-trenerne tåle spørsmål om hvorfor laget ikke så like samspilt ut som på våren, og at folk heller ikke så like pigge ut.

Kampprogrammet var steintøft, med gruppespill i Europaligaen og cup i tillegg til serie, noe som i stor grad preget treningshverdagen.

Nå har trener Kåre Ingebrigtsen og Hoftun lært:

— Da vi evaluerte 2015 snakket vi om vi trente for lite intensivt og for lite formasjon gjennom høsten. Vi fikk oss en dupp i prestasjonene, sier Hoftun – og fortsetter:

— Denne gang har vi en plan for å unngå at det samme skjer nettopp ved å stille større krav til intensitet under spilleøktene mellom kamper. Og også å trene enda mer formasjon. Det må vi rett og slett sette av tid til.

Her er kampprogrammet til Rosenborg fram til 1. september:

Treningskamper:

Onsdag: Treningskamp mot Verdal, Verdal

Lørdag: Treningskamp mot Aalborg, Lerkendal

Søndag 26. juni: Treningskamp mot Östersund, Östersund.

Ferien over:

2. juli: Bodø/Glimt - RBK

9. juli: RBK - Sarpsborg

13. juli: 2. kvalifiseringsrunde Mesterligaen, første kamp

16. juli: Aalesund - RBK

20. juli: 2. kvalifiseringsrunde Mesterligaen, andre kamp

23. juli: RBK - Haugesund

27. juli: 3. kvalifiseringsrunde Mesterligaen, første kamp

30. juli: Viking - RBK

3. august: 3. kvalifiseringsrunde Mesterligaen, andre kamp

6. august: Lillestrøm - RBK

13. august: RBK- Sogndal

17. august: Playoffrunde Mesterligaen, første kamp

20. august: Brann - RBK

23. august: Playoffrunde Mesterligaen, andre kamp

28. august: RBK – Tromsø