TRONDHEIM (adressa.no): Da Mushaga Bakenga (23) entret RBK-garderoben tirsdag morgen, for første gang på fem år, sier han det føltes som «å komme hjem».

— Det er dette jeg har vokst opp i. Svart og hvitt fotballtøy. Det var en god følelse å gå inn i garderoben før treninga, og også å spise frokost inne på Brakka. Jeg er jo «hjemme», smiler Bakenga til adressa.no

Da 23-åringen snakket med adressa.no, hadde han akkurat trent med sine tidligere lagkamerater.

Snakket med Solskjær og Bruttern

Nå tyder mer og mer på at han blir RBK-spiller igjen.

— Spørsmål rundt akkurat den saken får Jim (Solbakken, agent) svare på. Jeg er her for å trene og holde meg i form. Jeg bor jo rett borti her, spøker Bakenga – før han blir mer alvorlig igjen.

— Jeg spurte Kåre (Ingebrigtsen) om å få være med, og har også snakket med Ole Gunnar (Solskjær). Akkurat nå er det deilig å være her.

- Hva tenker du om en retur på permanent basis?

— Nå handler det om å holde seg i gang gjennom ferien. Men selvsagt: For alle som har vokst opp i Trondheim og Rosenborg, er det aldri dumt å komme tilbake hit, svarer han.

Blir til 30. juni

Trening er én ting: Nå er det klart at Bakenga er med RBK til Verdal onsdag, for å møte 3. divisjonslaget i treningskamp. Noe som ikke akkurat svekker sjansene for at Bakenga blir RBK-spiller i løpet av sommeren. Låneavtalen med Molde termineres først i juli, så enn så lenge forholder spissen seg til det.

- Så i første omgang blir du til 30. juni?

— Jeg har i hvert fall ferie, og blir i byen. Så får vi se hva som skjer, smiler Bakenga.