Statistikksenter Eliteserien:

Sandefjord kunne senke skuldrene da laget allerede lå håpløst sist, mens gjestene fra Ringerike jaktet en god opplevelse før kvalikk-kampene tar til. Det endte med en fullt fortjent 6-1 seier til vestfoldingene som tok en verdig avskjed med øverste divisjon for denne gang.

Vertene startet kampen friskt og skulle få en gylden sjanse til å gå opp i en tidlig ledelse allerede etter to minutter da midtbane-terrier.

Ebrima Sohna kom alene med keeper Thomas Solvoll — avslutningen gikk en meter utenfor fra skrått hold.

Tidlig ledelse

Men tabelljumboen skulle slå hardt tilbake allerede minuttet senere da Martin Jensen slo en god dødball fra høyresiden, inne i feltet fikk Malick Mane stå umarkert og pannebraske ballen bak en sjanseløs Solvoll til tidlig ledelse for hjemmelaget. Det var gambierens tredje nettkjenning for sesongen.

Hønefoss reiste seg

Etter den flotte starten hos hjemmelaget kom Hønefoss mer inn i kampen og skapte gode målsjanser.

Etter tolv minutter burde gjestene utlignet og utnyttet rot i SF-forsvaret da Kenneth di Vita Jensen fikk avslutte alene med keeper Joacim Heier - ballen strøk derimot lengste stolpe til lettelse hos hjemmefansen.

Fire minutter senere fikk gjestene nok en god mulighet da hurtigtoget Davy Claude Angan dro seg fri og kom alene med Heier - uselvisk spite han mot Lars Lafton, men ballen gikk bak spisskollegaen og Sandefjord slapp heldig unna igjen.

Gedigne SF-sjanser

Etter at gjestene hadde presset fra seg var det igjen hjemmelaget som tok over initiativet i kampen. Etter tjue minutter ble Mane spilt nydelig igjennom og prøvde en frekk lobb over Solvoll, spissen blir såpass forstyrret at avslutningen går utenfor.

Så kom det to store sjanser som viste hvorfor Sandefjord spiller i Adeccoligaen 2011. Først etter et hjørnespark i 24.minutt da Eirik Lamøy fikk stå helt alene på bakerste stolpe - harstadværingen trengte bare å touche ballen over streken, utrolig nok klarte Lamøy å sette ballen over.

Den andre store eventyrmuligheten kom etter en halvtime. Lamøy fikk en nydelig stikker og spiller inn til en helt fri Panajotis Dimitriadis som fra seks meter avsluttet utenfor.

Lamøy-revansj

Like før pause skulle Lamøy få revansjere sin eventyrlige bom tidligere i omgangen. Jensen slo en fin pasning på lengste stolpe, der Lamøy vant i lufta og styrte ballen elegant i lengste hjørne. 2-0 var pausestillingen etter en strålende omgang fra vertene som ikke har vunnet på 27 kamper i Eliteserien, siden 21. mars mot Molde.

Debutant-scoring

I pausen gjorde Hønefoss to spillerbytter og det skulle vise seg å gi umiddelbar effekt. Etter snaue fem minutter ut i andre omgang la Angan inn til Kevin Beugre som fra kort hold reduserte for gjestene. Beugre kom inn for Lars Lafton i pausen og debuterte i Eliteserien i kveld, for en debut med scoring etter fem minutter.

Dobbel-Dimitriadis

Scoringen kom mot spillets gang og Sandefjord fortsatte å presse etter reduseringen. Like før timen kom Lamøy igjennom med en vakker pasning fra midtstopper Espen Nystuen, fra skrått hold og alene med Solvoll spilte Harstad-gutten på tvers i feltet til Dimitriadis som på blank goal enkelt fikk æren av å doble ledelsen igjen for blåtrøyene.

Det påfølgende kvarteret gikk pent og pyntelig for seg uten farligheter for noen av lagene. Så kom det tre minutter som definitivt avgjorde denne kampen. Først etter 76 minutter blir Dimitriadis to-målscorer da han mottar ballen inne på sju meter og får tuppet inn 4-1.

Hat-trick Mane

Tre minutter senere var det Mane sin tur til å bli to-målscorer da Jensen spiller en nydelig stikker til Mane og spissen rundlurte Frode Lafton og smelte ballen ned i hjørnet til Solvoll til 5-1. Like før full tid gjorde Mane en fantastisk prestasjon da han forserte oppover venstrekanten, dro seg innover og klinket ballen i mål fra 16 meter og fastsetter sluttresultatet til 6-1, og de nedrykksklare vertene ga de vel 3000 tilskuerne en verdig avskjed med Eliteserien for nå.