Statistikksenter Eliteserien:

Vi strekker oss etter medalje neste år. Det er et stykke opp, men vi har hatt muligheter udnerveis i år også. Det handler om ferdigheter og det å ikke slippe inn så mye mål , sier Start-trener Knut Tørum til fvn.no etter at niendeplassen fra i fjor ble etterfulgt av en åttendeplass.

— Vi kunne vært bedre forbøyd. Det er en del ting som taler for at vi blir enda bedre neste år. Vi har hatt mange spillere som har hatt en fin utvikling i år. Jeg håper de vil ta nye steg, men det går ikke av seg selv. Vi må orke å endre på det vi gjør, sier Tørum, som tror de spillerne som kommer inn skal være med å forsterke Start ytterligere.

Nye spillere

Klubben skal helt sikkert hente en keeper og en midtstopper. Trolig blir det flere. Tørum ønsker seg en kantspiller.

Vi har flere navn på blokka. De som kommer inn blir veldig viktige. De skal tette hullene i garderoben , sier Start-treneren, som mener laget skulle tatt tre poeng i de svært vanskelige forholdene på Sør Arena.

De hadde stor innvirkning på kampen, men det var likt for begge lag. Det så ut som en kamp vi skulle vinne og vi hadde nok sjanser til det. Det er litt symptomatisk for sesongen at vi ikke vinner kamper som i dag , sier Tørum om forestilling som åpnet avventende, men som tok fyr etter 20 minutter.

En stygg takling av Rolf Daniel Vikstøl på Jacob Sørensen. Det fikk FKHs Chris Pozniak til å tenne.

Først dyttet han vekk Vikstøl, før Espen Hoff ble dyttet i bakken. Dommeren viste det røde kortet og Haugesund var redusert til 10 mann, mens Vikstøl – noe underlig – slapp unna kort.

Tre minutter senere tok Start ledelsen. Espen Hoff var regissør og avslutter. Han paasserte først to motstandere, før han spilte vegg med Espen Børufsen og satte ballen sikkert til side for Per Morten Kristiansen i Haugesund-buret.

Etter 36 minutter ble ledelsen utlignet. Starts Owello skled på det glatte føret og Tor Arne Andreassen fant Nicola Djurdic inne i 16-meteren. Serberen klasse da han limte ballen oppe i hjørnet bak en sjanseløs Kenneth Høie skrått fra 11-12 meter.

Og verre ble det for Start.

Elegant lobb

Haugesunds 10 menn scoret også på sin andre sjanse i kampen. Jacob Sørensen ble spilt gjennom med en perfekt vektet stikker. Dansken lobbet elegant over Høie.

Minuttet før pause var Mads Stokkelien millimetre fra å utligne. Skuddet fra sju meter smalt i treverket.

Start fortsatte å presse stort etter pause.

Både Mads Stokkelien og Ole Martin Årst – på et meget pent brassesparkforsøk – hadde muligheten til å utligne.

Start-press

Men Haugesund straffet Start på nok en kontring. Djurdic løp fra hele Start-forsvaret og satte ballen kontant i nota etter 75 minutter.

Men Start var slett ikke ferdige med sesongen. Ett minutt senere satte smalt Espen Børufsen inn Starts redusering.

Fire minutter etter det utlignet Bernt Hulsker i sin siste kamp for Start.

Spissen lurte på bakre stolpe etter et frispark og styrte ballen inn ved stolpen fra kort hold.

Start hadde et voldsomt trykk på Haugesund i sluttminuttene, men fikk aldri presset ballen forbi Per Morten Kristiansen.