Statistikksenter Eliteserien:

Kampen på Sør Arena kommer til å bli husket for alt annet enn målene. Minusgrader både lørdag og søndag førte til at skøyter trolig hadde vært et bedre skotøy enn fotballsko. Forholdene var så dårlige at flere spillere kom med kraftig kritikk av dommeren etter kampen.

Dette var jo rett og slett latterlig. Kampen skulle aldri vært spilt. Du måtte treffe foten til folk dersom det skulle bli noe spill , sier Haugesund-spiller Thomas Sørum til fvn.no.

— Det var en parodi og helt håpløst utpå der. Det spørs om kampen hadde vært spilt dersom det ikke hadde vært siste serierunde, sier Start-spiss Ole Martin Årst.

LES OGSÅ:

Må spille samtidig

Dommer Tor Ivar Døvle er klar på at regelen om at alle lag skal spille samtidig i siste serierunde ikke hadde noe å si for hans avgjørelse om å blåse i gang oppgjøret.

Vi fant ut at selv om banen var hard så var den god nok til å spille på, uavhengig av om det var siste serierunde , sier han.

Var det riktig ?

Den var god nok til å spille på , svarer Døvle.

For Haugesund kom baneforholdene som et sjokk. Banen var så hard at flere spillere nektet å spille på knottesko.

Skobytte

Flere spillere valgte å bytte til kunstgress-sko tre kvarter før kampstart. Ingen av dem hadde med slike sko, men heldigvis for vestlendingene holder utstyrsleverandøren til i Vennesla.

De gjorde en kjempejobb. Vi må takke dem for at de kom med sko til oss så kjapt , sier Sørum.

Start tar ikke selvkritikk

Frost-problemet i sør kunne fint vært unngått dersom Start hadde skrudd på varmekablene i tide.

Da måtte vi skrudd dem på tirsdag eller onsdag. Men vi ble lurt av naturen , sier driftsansvarlig på Sør Arena, Per Egil Andreassen.

- Ikke en tabbe

Er dette en tabbe av dere ?

— Man kan ikke se på det som en tabbe. Men vi hadde selvfølgelig gjort noe i forkant dersom vi hadde visst hvordan det ble. Vi har hatt en banemann som har sjekket dette time for time og vi trodde forholdene skulle bli bedre. Men luften fra det kalde været fra lørdag ble liggende igjen inne på stadion over natten på grunn av lite trekk. Dermed hjalp det ikke med seks-syv varmegrader på dagen, svarer Andreassen.

FK Haugesund-trener Jostein Grindhaug ville ikke gi Start noe skyld etter kampen.

Det blir som å kaste stein i glasshus. Vi hadde ikke så gode baneforhold i starten av sesongen vi heller , sier han og smiler.

Se høydepunktene fra kampen:

Start — Haugesund: Høydepunkter