Statistikksenter Eliteserien:

Hønefoss ønsket å spille på seg selvtillit foran kvalifiseringskampen(e) som venter, i stedet ble Ringerikingene rundspilt og sendt hjem fra Sandefjord med 6-1 i sekken.

Førstkommende torsdag eller fredag kommer Ranheim på besøk på AKA Arena. Tom Gulbrandsen i trenerteamet til Hønefoss hadde vanskelig med å forklare hva som gikk av laget hans i kveld etter stortapet:

— Det er vanskelig å forklare hva som gikk galt i dag, men det kan tenkes at spillerne allerede hadde kvalikk-kampene i hodet og ikke hadde riktig fokus inn mot, og under, kampen i dag.

- Hva må først og fremst rettes på til Ranheim-kampen?

- Med seks innslupne er vel ikke forsvarsspillet helt topp i dag. Men laget generelt må heve seg. Hodet må være på plass fra første spark på ballen, avslutter "Bukken".

Vågnes er kritisk til NFF

Til Hønefoss sin egen hjemmeside stiller klubbens hovedtrener, Reidar Vågnes, seg meget kritisk til at kampdatoen for kvalikken enda ikke er fastsatt:

-Vi vet ennå ikke når vi skal spille så vi er nødt til å forberede oss på flere ulike eventualiteter, sier Vågnes.

- Jeg er mildt sagt sjokkert over at NFF ikke har klart å forberede dette bedre. Dette hadde aldri gått om klubber som Brann og Rosenborg hadde vært involvert.

Avgjørelsen fra NFF ventes mandag.

Vinner Hønefoss mot Ranheim venter to kamper mot Fredrikstad eller Løv-Ham som møtes i den andre kvalik-semien.