OSLO (adressa.no): Først fikk Trondheim et ekstra verdenscuprenn i kombinert, på grunn av avlysningen i finske Kuusamo i starten av sesongen. Ekstrarennet går tirsdag, dagen før det opprinnelige verdenscuprennet på onsdag.

Onsdag er det også verdenscuprenn i hopp i VM-anlegget fra 1997. På grunn av avlysningen i Holmenkollen kan det også bli hopp-verdenscup på tirsdag i Trondheim.

BAKGRUNN:

To alternativer

Renndirektør Walter Hofer i det internasjonale skiforbundet (FIS) bekrefter overfor Adresseavisen at det jobbes med saken og at en endelig avgjørelse vil komme mandag ettermiddag.

— Vi jobber med to alternativer. Det ene er Trondheim og det andre er Vikersund. Per i dag vil jeg tro det er vesentlig enklere å få det til i Vikersund, fordi vi da har litt mer tid. Vi er i dialog med begge arrangører og begge er positive, sier arrangementssjef Terje Lund i Norges Skiforbund til Adresseavisen.

Etter flere utsettelser bestemte juryen til slutt å avlyse konkurransen i Holmenkollen.

— Perfekt med Trondheim

— Det var kjipt. Jeg håper på to renn i Trondheim. Det ville ha vært perfekt, sier Andreas Stjernen, som gleder seg til å hoppe på hjemmebane kommende uke.

Styreleder Arvid Wisløff i Granåsen Aktivum forteller om møtevirksomhet i Trondheim i etterkant av Kollen-avlysningen.

— Vår filosofi er at vi skal være en reservearena, og vi har sagt oss villige til å arrangere hopprenn på tirsdag. Men det er Norges Skiforbund som må bli enige med FIS, forklarer han.

— Hvilke utfordringer vil det by på for dere?

— Vi har alt klart og skal jo kjøre kombinertrenn på tirsdag. Utfordringen er at de fleste utøverne kommer i morgen og at vi får relativt kort tid på oss. Det beste for oss er derfor om vi får avgjørelsen i kveld, sier Wisløff.

Det skjer ikke. Også Terje Lund bekrefter at avgjørelsen blir tatt mandag klokken 18.00.