Det tradisjonsrike Holmenkollrennet ble søndag avlyst for første gang på 22 år.

Tåkehavet gjorde at juryen rett og slett ikke kunne se hvor langt hopperne faktisk hoppet.

— Vinden gikk fint, og den ville hopperne klart å takle. Problemet var tåken. Hopperne klarte helt fint å hoppe i den og, men vi i juryen så dem ikke. Vi fikk ikke målt lengden på hoppene og dommerne fikk ikke satt korrekte stilkarakterer, sier renndirektør i FIS, Walter Hofer, til Aftenposten.

I tåkehavet var det umulig å se hopperne for publikum. De hørte seks hoppere i prøveomgangen, før den ble avlyst. I førsteomgang satte kun tre hoppere utfor. Så ble rennet utsatt en rekke ganger, før det ble besluttet å avlyse rennet kl. 15.45. På tross av avlysningen får ikke publikum tilbake pengene de har brukt på billetten.

— Sånn er det med sånne arrangementer. Vi får ikke gjort noe med været, dessverre, sier daglig leder for Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy, til VG.

— Det er synd, men dette er også noe av sjarmen med sporten vi driver med. Det er en vintersport, og mange utenomsportslige faktorer kan spille inn, sier renndirektør Hofer.

Uforutsigbart

Sportssjef for hopplandslaget, Clas Brede Bråthen, er glad hopprennet ble avlyst. Han mener det var direkte farlig å hoppe.

— Avgjørelsen var helt riktig. Dessverre var forholdene så krevende at det var en riktig avgjørelse. Det var farlig. Hopperne klarte kke å se på omgivelsene om det kom vindkast, på grunn av den tette tåken. Det blir veldig uforutsigbare forhold. Jeg har god forståelse for at de som skal sitte med sikkerheten til utøverne valgte å avlyse, sier Bråthen.

— Dette var kjedelig. Jeg hadde sett frem til det individuelle rennet her i år, ettersom jeg ikke deltok i fjor og snurret rundt året før. Jeg hadde gledet meg til å klinke til litt, sier Anders Fannemel.

Det ble bare med lagkonkurransen denne helgen. Norge ble nummer to bak Slovenia.

Kan bli ekstra renn til uken

Hofer bekrefter overfor Aftenposten at de jobber med å flytte det avlyste rennet til enten Granåsen eller Vikersund.

Granåsen arrangerer kombinert-renn både tirsdag og onsdag. Tirsdagens renn overtok de etter avlysningen i Kuusamo i starten av sesongen.

LES MER:

Hopperne skal i utgangspunktet i aksjon i Granåsen onsdag, før det er trening og kvalifisering i Vikersund fredag kveld med påfølgende renn lørdag og søndag.

Det kan altså bli et ekstra renn i Granåsen tirsdag kveld, eller et i Vikersund fredag kveld.

Avgjørelsen tas mandag kl. 18.00. * Verdensener Peter Prevc frykter nordmennene: — Minst tre kan vinne