OSLO (Aftenposten): Søndagens Holmenkollrenn ble borte i tåken.

BAKGRUNN: Holmenkollrennet ble avlyst: — For farlig å hoppe

Skiforbundet og FIS, ved renndirektør Walter Hofer, er innstilt på å arrangere ett ekstra renn i enten Trondheim eller Vikersund, som følge av søndagens avlysning.

Både Trondheim og Vikersund ønsker å overta rennet.

— Vikersund er i dialog med Skiforbundet, og vi stiller oss positive til å arrangere et ekstra renn, sier Stig Halmstad, leder av organisasjonskomiteen i Vikersund.

Knapp tid

Norges Skiforbund har jobbet intensivt med en løsning hele søndag.

Tiden blir trolig for knapp for Trondheim. Derfor går det mot et ekstra skiflyvningsrenn i Vikersund fredag kveld.

— Arrangementsteknisk så har vi bedre tid på oss med tanke på Vikersund. Det vil også være enklere å bare legge rennet inn på fredag kveld og erstatte kvalifiseringen, sier arrangementsansvarlig i Skiforbundet, Terje Lund.

Ved å flytte et avlyst renn til en annen arena oppstår det en rekke praktiske utfordringer. For eksempel tilknyttet markedsrettigheter og sponsorplasser på både startnummer og plakater på arenaen. Disse må selges ut på nytt, samtidig må helgens sponsorer av kollenrennet få tilbud om å være med på ekstrarennet. Det er mange telefonsamtaler og beslutninger som skal gjøres på kort tid.

TV-rettigheter

Først må uansett Lund jobbe inn mot arrangørene, FIS, selskapet med de internasjonale TV-rettighetene og NRK, som skal produsere TV-bildene, for å avklare om rennet skal flyttes – og hvor.

— Jeg har vært i dialog med aktørene, og alle vil finne en løsning på dette, sier Lund.

Om det blir Vikersund, er det en løsning hopperne blir glade for.

— Det er et av året høydepunkt. Jeg syns skiflyvning er ekstremt morsomt, sier Anders Fannemel.

— Jeg gleder meg veldig til Vikersund. Jeg føler jeg har hoppet stabilt hele helgen, og føler jeg er på gang igjen, så jeg gleder meg veldig til å se hvor langt jeg kan fly i Vikersund, sier Tande.

Avgjørelsen kommer i løpet av mandagen.

I utgangspunktet er programmet for uken slik:

• Onsdag er hopprennet i Granåsen.

• Torsdag skal hopperne sørover igjen.

• Fredag ettermiddag er det to treningsomganger i Vikersund, før det er kvalifisering kl. 20.00.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport som denne uken handler om dopingspørsmål mot norsk dominans, svensk ski-tyveri i Kollen og Høgmos ferd mot giljotinen: