Som liten drømte Ida Björnstad om å bli skistjerne. Denne drømmen måtte hun legge på hylla fordi familien ikke hadde råd til utstyret.

Etter å ha kommet på en imponerende 8. plass blant tusenvis at utøvere i et skiløp i vinter, bestemte Björnstad seg for at hun måtte gjøre noe. Hun startet en stiftelse for å hjelpe ungdommer med drømmer, men som ikke har det nødvendige utstyret.

Northug bidrar

Svenske Aftonbladet skriver nå at også Petter Northug har bidratt med en gave til stiftelsen.

Denne uken kom det en pakke i posten fra Northug, som inneholdt konkurransedrakten til Norges største skistjerne.

— Jeg har hatt kontakt med teamet hans gjennom hele året. Da de fikk vite at jeg ga bort skiene mine, ville de også bidra. Petter sa med en gang at han ønsket å hjelpe, sier Björnstad til Aftonbladet.

Northugs manager: – En god sak

Nå skal skidressen brukes til å gi flere ungdommer muligheten til å satse på sin idrett gjennom stiftelsen.

Northugs manager Are Sørum Langås forklarer hvorfor langrennsstjernen valgte å engasjere seg på følgende måte:

– Han bidrar fordi pengene fra auksjonen går til en god sak, til barn og ungdom som ikke har råd til å drive med idrett. Så håper han at en drakt i de rette fargene kommer til nytte og kan være til hjelp i Sverige, skriver Langås i en SMS.

Veldig generøs

Björnstad synes gaven fra Northug var veldig generøs.

— Det føles selvfølgelig stort. Jeg tror han i bunn og grunn er en veldig snill og omtenksom person. Han bryr seg om andre mennesker. Jeg er glad for at han ønsker å hjelpe, og jeg vet at det vil gjøre en forskjell, sier Björnstad til Aftonbladet.

Til vanlig jobber Björnstad som programleder for sporten på TV 4 i Sverige.