14. til 16. august arrangeres «Rulleski Grand Prix» i Fredrikstad for aller første gang. Og nå er det klart at Petter Northug blir arrangementets største trekkplaster.

Det melder arrangøren på sine nettsider.

– Det er ikke å legge skjul på at Petter er et skikkelig trekkplaster, men han skal få nok av solide konkurrenter å bryne seg på, sier Terje Jensen og Vebjørn Dahl Rismyhr, som står bak arrangementet, til Fredriksstad Blad, som først omtalte saken.

I tillegg til Petter Northug, kommer blant annet også hans lillebror Even Northug, den sveitsiske langrennsstjernen Dario Cologna, Frederico Pellegrino (Italia) og Ola Vigen Hattestad, som vant sprintgull i OL for ett år siden.

«Rulleski Grand Prix» har blitt arrangert to ganger tidligere, da på Rudskogen i Østfold, men det er første gang at arrangementet flyttes til Fredrikstad.

Sprinten som avvikles lørdag 15. august skal foregå i en løype like ved brygga i Østfold-byens sentrum.

Disse skal ifølge arrangøren delta:

Petter Northug, Even Northug, det sveitsiske landslaget, inkludert Dario Cologna, Kathrine Harsem, Aukland-brødrene, Frederico Pellegrino, Kathrine Harsem, Øystein "Pølsa" Pettersen (om fødsel til kona er i rute, som RGP skriver).