Førstedivisjonskampen mellom Ull/Kisa og HamKam søndag er avlyst på grunn av mistanke om kampfiksing.

Dette melder Norges Fotballforbund (NFF) i en pressemelding.

— NFF har fått informasjon som gir grunnlag for å undersøke om det kan være gjort forsøk på resultatmanipulering i forbindelse med denne kampen. Selv om NFF ikke kan fastslå at det dreier som om resultatmanipulering, gjør opplysningene det nødvendig å undersøke dette nærmere, heter det i pressemeldingen.

- Oppleves litt rart

— Det blir ikke kamp, men vi vet lite om dette. Fotballforbundet er rett instans for dette. Det er de som har avlyst kampen som følge av mistenkt kampfiksing, sa HamKam-trener Vegard Skogheim til NTB.

- Det oppleves litt rart, men jeg har ikke mer å kommentere om dette nå. Vi var på vei til kamp, men trener litt i stedet. Vi får avvente til etter at forbundet har hatt sin pressekonferanse, sa Skogheim.

Spillere på begge lag fikk beskjed søndag om at det var blitt satt mistenkelige oddsspill på førstedivisjonsoppgjøret.

Styreleder i Ham-Kam, Finn Jul Paulsen, vet like lite om saken som Skogheim.

- Vi har fått informasjon om at kampen er avlyst og at forbundet har innkalt til pressekonferanse. Det er alt vi vet enn så lenge.

- Hvordan vil dere behandle denne saken videre?

— Vi må nesten avvente til etter pressekonferansen for å vite mer konkret hva som ligger bak, sier Paulsen.

Aftenposten har også vært i kontakt med Ull/Kisas markeds- og medieleder Jan Erik Fåne, som henviste til styreleder Cato Strømberg.

Det har ennå ikke lykkes Aftenposten i å få fatt i Ull/Kisas styreleder.

En kamp i 2. divisjon

NFF vil også ettergå tips knyttet til kamper som er spilt i 2. divisjon. En av kampene som vil bli undersøkt er oppgjøret mellom Østsiden og Follo, etter at sistnevnte klubb varslet NFF om forhold som ga klubben grunn til å fatte mistanke.

NFF understreker at det ikke er noe som tyder på at klubbene er involvert i organisert resultatmanipulering.

- Vi er glade for at Follo reagerte raskt, og kontaktet oss. Vi har også hatt dialog med politiet. Resultatmanipulering er det verste som kan ramme fotballen. Vi vil nå vurdere politianmeldelse, sier generalsekretær Kjetil Siem.

— Det er for tidlig å slå fast om det har skjedd uregelmessigheter eller ikke og eventuelt i hvilket omfang. Men på bakgrunn av de opplysningene vi nå sitter med, er det grunn til å ta situasjonen på høyeste alvor, sier Siem til fotball.no.

  • NFF vil holde en pressekonferanse på Ullevaal Stadion søndag ettermiddag kl 17.30. Her vil fotballpresident Yngve Hallén og generalsekretær Kjetil Siem være tilstede.