— Det er kommet bekymringsmeldinger knyttet til andre kamper, etter at saken ble kjent i går. Men det trenger ikke bety at det har skjedd noe uregelmessig i disse kampene, sier fotballpresident Yngve Hallén til bt.no.

Han bekrefter at de leverer informasjon om dette til Oslo politikammer mandag formiddag.

Anmelder

Da vil de også levere en anmeldelse.

— Vi vil anmelde forhold som vi synes er unormale. Politiet vil finnes ut hvem som skal siktes, og om de finner ut at det er et straffbart forhold, sa Hallén tidligere mandag formiddag.

Gro Smogeli, seksjonssjef i Finans- og Miljøseksjonen, bekrefter at anmeldelsen er levert.

— Vi har mottatt en anmeldelse fra NFF på kampfiksing. Det er ingen bestemte personer som er anmeldt, og vi undersøker nå rundt saken for å se hvilke straffeforhold som eventuelt er brutt. Når vi får brakt det på det rene, kan vi ta det opp med påtalemyndighetene. De vil da beslutte om dette skal etterforskes, og hvilket politidistrikt som eventuelt skal gjøre det, sier Smogeli til bt.no.

Hun vil ikke si noe om hvilken strafferamme det er for personer som har deltatt i kampfiksing.

— Det kan jeg ikke si før jeg vet hvilke straffeforhold som eventuelt er brutt. Vi må finne ut av faktum i saken først, sier Smogeli.

Søndag ble det kjent at 1.-divisjonskampen mellom Ull/Kisa og HamKam ble utsatt på grunn av mistanke om kampfiksing.

Senere på dagen kom det også frem at andredivisjonskampen mellom Østsiden og Follo, som ble spilt 24. juni, også er under mistanke.

Frykter det er flere

Norges fotballforbund vil ha møter med de involverte klubbene mandag.

— De klubbene vi har fått mest mest informasjon om, vil vi ha fysisk møte med. De andre snakker vi med på telefon. Follo er en av klubbene vi vil møte. De var de første til å tipse oss og nøste opp i saken. Ellers har jeg ikke helt oversikt, sier fotballpresidenten.

- Frykter dere at dette er et større problem enn det som nå er kommet frem?

— Vi frykter at det er flere. Når det er noen, så kan de samme personene være involvert flere plasser. Men om det har skjedd, så er vi glad for at det kommer frem i dagslys og bli kvitt problemene, sier Hallén.

Han er svært skuffet over at det kan ha foregått kampfiksing i Norge.

— Dette er en svært trist sak. Det er den tristeste saken som kan ramme fotballen. At fotballen blir brukt i kriminell vinningsøyemed, er noe vi setter veldig lite pris på. Men vi må bare erkjenne at når man kan tjene penger slik, så knytter kriminelle personer seg opp til det. Da må vi bare være tydelige og gripe fatt i det, sier Hallén.

Vil jobbe med holdninger

- Hva vil dere gjøre fremover for å unngå at dette skjer igjen?

— Holdningsskapende arbeid er nok det aller viktigste. Ellers har vi jo overvåking av dette gjennom UEFA og Norsk Tipping, og et samarbeid med myndighetene og interpol, sier Hallén.

Han bekrefter at det også har vært tips om slike saker tidligere, uten at det da har blitt en sak ut av det.

Beskytter spilleren

Det er rettet mistanke mot en av Ull/Kisas spillere i forbindelse med saken.

Verner spilleren

Daglig leder Cato Strømberg sier det kom som lyn fra klar himmel da han klokken 10.45 søndag fikk en telefon fra Fotballforbundet. Han var da i ferd med å gjøre klar til kamp.

— Den aktuelle spilleren stiller seg uforstående til dette. Vi har snakket med spillergruppen og gått gjennom det som skjer. Vi har en spillergruppe som står sammen, sier han til Aftenbladet.

Ifølge Strømberg er det ikke aktuelt å navngi vedkommende foreløpig.

— Vi verner spilleren, sier han.

- Hva gjør dere videre?

— Vi avventer et møte vi skal ha med NFF i ettermiddag, sier Strømberg mandag formiddag, før det ble kjent at NFF anmelder saken til politiet.

Forbud

- Har dere forbud mot at spillerne skal vedde på kamper de selv spiller?

— Dette er noe vi har snakket med spillerene om. Vi får beskjed fra NFF og Norsk Toppfotball om å følge med.

I 2006 ble det nedfelt i NFFs regelverk at spillere ikke har lov å tippe på egne kamper.

Strømberg understreker at klubben vil bidra til å løse saken.

- Hvis dette får fotfeste i norsk fotball er det et megaproblem.

Follos styreleder Ole Bjørn Fausa var mandag i møte med Fotballforbundet.

- Vi har nå vært i dialogmøte med NFF der i har utvekslet informasjon. Dette er nå en politisak, og alle henvendelser heretter må gå til politiet eller NFFs infoavdeling, sier Fausa til Dagbladet.

— Vi har hatt god dialog med NFF hele veien, sier han.