Den tidligere Tottenham-manageren og mobilabonnentpusheren Harry Redknapp har fått et engasjement i den australske fotballklubben Central Coast Mariners.

Mannen som i Norge er mest kjent for sine reklamefilmer for en mobiloperatør, sine eksentriske svar gjennom bilvinduet på «deadline day» og sin periode som manager for Tottenham og Portsmouth, har ikke tenkt å pensjonere seg.

— Det er langt unna

Nå er han altså såkalt fotballkonsulent for den australske klubben. Men det blir et distansert forhold den australske klubben vil få til sin nye konsulent.

— Nei jeg kommer ikke til å reise dit. Det er langt unna. Drøye 30 timer på et fly. Jeg kom hjem derfra forrige uke og brukte en uke på å komme meg, fortalte 69-åringen i et program på radiostasjonen talkSPORT og sitert av avisen The Guardian.

Akkurat det hadde ikke direktøren for Central Coast Mariners, Mike Charlesworth, regnet med. Han forteller at klubben hadde regnet med et par besøk i løpet av sesongen og kanskje enda flere besøk av sin nye fotballkonsulent i oppkjøringsperiodene mellom sesonger.

Gamle kjente

En av de som jobber i klubben er Peter Storrie som har jobbet sammen med Redknapp i klubber som West Ham og Portsmouth.

Redknapp klarte også i det samme radioprogrammet å avsløre at han kanskje ikke hadde gjort all verden av research mens han var i Australia. Da han ble spurt om hvilken klubb han nå var konsulentarbeider i svarte han:

— South Coast Mariners, svarte han og fikk riktig på bare to av tre ord i navnet til Central Coast Mariners.

Jordan og Nigeria

Harry Redknapp hadde sin siste managerjobb i England Queens Park Rangers. Den jobben forlot han i fjor. Han har hatt konsulentoppdrag for Derby og det jordanske landslaget som han ledet i to kamper (en seier og ett tap). Han har også vært aktuell på trenersiden for det nigerianske landslaget.

I Norge har han de siste månedene vært aktuell som vitsemaker i en reklamekampanje for et norsk mobilselskap.